A székely autonómia napja

2022.10.30. 12:30

Őrtüzek Fejér megyében – Várjuk olvasóink fotóit!

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) 2016-os felhívása alapján október utolsó vasárnapja Székelyföld autonómiájának napja. Ilyenkor nemcsak a Székelyföldön, de a Kárpát-medence számos településén őrtüzek meggyújtásával hívják fel a figyelmet a résztvevők a Székelyföld autonómiatörekvéseire.

Kecskés Zoltán

Mindenhol azonos időben, vasárnap 16.30 órakor gyúlnak fel az őrtüzek. Képünkön a tavalyi pákozdi megemlékezés.

Fotó: Pesti Tamás/Archív

Megyénkben is több helyen, azonos időben, 16.30 órakor kezdődnek el azok a rendezvények, ahol fellobannak a lángok. A koronázóvárosban, Székesfehérváron a maroshegyi székelykapunál gyújtanak mécseseket, fáklyákat a résztvevők. Pákozdon a Bella-tónál gyűl össze a sokaság. 

2021-ben – a már említett települések mellett –, Lovasberényben, Pákozdon és Sárkeresztesen emlékeztek meg székely testvéreinkről. Olvasóink segítségét kérjük: küldjenek számunkra képeket, videókat a [email protected] címre a megyében gyújtott vasárnapi őrtüzekről, hogy megmutassuk az összetartás erejét portálunkon is.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában