Tábori lelkészek a hadseregben

2022.10.10. 17:28

Mezőföldi Református Ifjúsági Találkozó Soponyán

A Mezőföldi Református Ifjúsági Találkozón (MeRIT) több mint 70 ifjú vett részt szombaton – tájékoztatta lapunkat Kovács Csiba Krisztina lelkipásztor. A házigazda soponyai fiatalok mellett Csőszről, Fehérvárcsurgóról, Kálozról, Kislángról, Lepsényből, Mátyásdombról, Sáregresről, Sárkeresztesről, Sárszentmihályról és Székesfehérvárról érkeztek a fiatalok a református templomkertbe.

V. Varga József

Jákob János dandártábornok, protestáns tábori püspök szólt a fiatalokhoz

Forrás: Karácsony Mátyás és Sárosdi Bence

Igazi egyházmegyei összefogás valósult meg a találkozón. A különböző gyülekezetekben szolgálók segítségével az egész délutánt felölelte a sokrétű, színes, élményekben gazdag program. Az alkalom nyitányaként Kovács Csiba Krisztina lelkész köszöntötte a résztvevőket. A zenei szolgálatot a közös soponyai–kislángi református ifjúsági énekcsoport, a Templom Hangjai vezette Szabóné Papp Anikó kántor irányításával.

– Keresztyén énekeink csodálatosan zengtek a templomban, segítettek lelkileg elcsendesedni és ráhangolódni a Szentírás üzenetére – mondta el Kovács Csiba Krisztina. – Jákob Judit Ibolya, fehérvárcsurgói lelkipásztor hirdette Isten szavát a fiatalok nyelvén, szívből jövő és szívhez szóló üzenetet helyezve az ifjak szívébe, lelkébe. Gyakorlati, hétköznapi példákon keresztül világította meg, mennyire fontos minden döntésünknél és tettünknél, hogy ragaszkodjunk Jézus Krisztus tanításához. 

A közösségi játékokat a kálozi Nemes Noémi vezette a templomudvarban. A vidám, önfeledt hangulatú játékok segítettek az ismerkedésben és az egymásra hangolódásban. 

Közösségi játékok a református templomkertben
Forrás: Karácsony Mátyás és Sárosdi Bence

A református randevú gerincét Jákob János dandártábornok, protestáns tábori püspök előadása alkotta. Előadásában beszámolt a Honvédelmi Minisztérium Tábori Lelkészi Szolgálatához tartozó Protestáns Tábori Püspökségben végzett szerteágazó tevékenységéről. Beszélt a tábori lelkészek hadseregben végzett munkájáról és a külföldi missziókról is. Érdekes, különleges előadását humorral, személyes hitéből fakadó bizonyságtételekkel, katonai élményekkel fűszerezte. Minden fiatalt mélyen megérintettek és elgondolkodtattak a háborús tapasztalatok. 

A program szeretetvendégséggel, kötetlen beszélgetéssel ért véget. Az ifjakat a soponyai–kislángi gyülekezet tagjai látták vendégül szendviccsel, palacsintával, teával és üdítővel.

– Hálás szívvel köszönjük a Jákob házaspárnak a közös szolgálatot, s minden fiatalnak a segítséget. Legfőképpen az Úristennek köszönjük a MeRIT, az ifjúsági találkozó minden áldását. Soli Deo Gloria! Egyedül Istené a Dicsőség! – tette hozzá Kovács Csiba Krisztina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában