Frissen Fejérből

2022.10.24. 12:36

Légkondikkal váltották ki a gázfűtést a zámolyi óvodában

A zámolyi Mesevár Óvodában légkondicionáló berendezésekkel oldják meg a fűtést, ami az eddig használt gáz helyett töredékáron biztosítja a meleget az épületben.

Borsányi Bea

Az üveggyapotot önkéntes munkában terítették le

Fotó: Zámolyi Önkormányzat

Ahogy arról Sallai Mihály, polgármester beszámolt, nagyjából egy hete fejezték be a készülékek beszerelését, amellyel azóta fűtik az intézmény négy csoportszobáját és a gyermekek által használt folyosót. Hozzátette, az óvónők visszajelzései alapján sokkal komfortosabb a hőérzet az épületben, mint amikor a gázfűtést használták. A gazdasági helyiségeket és a konyhát továbbra is gázzal fűtik. A polgármester azt is elárulta, hogy az eddigi 161 ezer forintos gáz átalány januártól 2,1 millió forintra emelkedik, ezért muszáj volt lépniük.

A klímák központi elosztóba történő bekötésekor az is kiderült, hogy az óvoda többi részével szemben, a korábbi tornaszoba feletti részen a beton födémen semmilyen szigetelés nincsen. Így arra is fény derült, hogy a Katica csoport szobájában a többszöri légtelenítés és a termosztát áthelyezése ellenére miért nem sikerült soha rendesen befűteni: a 63 négyzetméternyi szigeteletlen terület durva hőhídként szipkázta el a meleget a csoportszobából. Az önkormányzat azonnal üveggyapotot vásárolt, melyet önkéntesek segítségével 20 centiméter vastagságban, két rétegű fedésben terítettek el a csoportszoba feletti padlásrészen. A múlt héten így végre azt a szobát is kellemes melegre tudtak  fűteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában