Új lakóját üdvözölheti a vándorbölcsője

2022.10.18. 14:04

Hamarosan Juliannát ringatja Fehérvár bölcsője

Ismét gazdára talált a város egyik vándorbölcsője. Ezúttal a második gyermekét váró Magda család legkisebb tagja élvezheti a bölcső adta ringatást.

Héjj Vivien

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Hetedik éve folytatódik a hagyomány: Fehérvár – egyik – bölcsője hamarosan új lakóját köszöntheti. A SZÉNA Egyesület – a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány székesfehérvári képviseleteként – hirdetett pályázatot Fehérvár bölcsőjére, melyre gyermeket váró párok, családok pályázhattak.
A fából készült bölcsőt immáron huszadik alkalommal adták át egy gyermeket váró családnak, akiknek gyermeke addig használhatja a ringatót, amíg gyermekük ki nem növi.

Magda Fanni és Magda István decemberre várják második gyermeküket
Fotós: Nagy Norbert / FMH

– Az egyesület nagy hangsúlyt fektet a kisgyermeket vállaló családok támogatására, melynek kiváló példája ez a bölcső, mely egyben jelképe Székesfehérvár családbarát szemléletének is. A cél nemes: a gyermekvállalás ösztönzése és az, hogy a várt gyerekek megszülethessenek. Ez az alapítvány és az egyesületünk mottója. Az elmúlt évek nehézségei ellenére szerencsére sok gyermek születik, és bízunk benne, hogy ez így is marad. – fogalmazott a bölcső átadóján Bálesné Elekes Rita, a SZÉNA Egyesület elnöke.
– Egy gyermek születése talán a legnagyobb öröm ami történhet egy édesanya életében. Ebben a bölcsőben a kisgyermek is jobban tud pihenni, jobban tudnak pihenni a szülők is, ezáltal még kiegyensúlyozottabb lehet a család. – tette hozzá Deák Lajosné önkormányzati képviselő.
A gyermekvállalás és a család jelentőségét szimbolizáló bölcsőt ezúttal Magda Fanni és Magda István vihette haza, akik december 5-ére várják Hanna lányuk kishúgát, Juliannát. A ringatóval együtt egy fotóalbum is vándorol, mely a bölcső korábbi „lakóiról” készült fotókat és egy-egy kedves gondolatot tartalmaz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában