Aki lemaradt, bánhatja

2022.10.25. 16:00

Festés-faragás és rémisztgetés Nagykarácsonyban

Mint azt korábban már megírtuk, október második felére szellemtanyává alakult át a Nagykarácsonyi Levendulás Tündérkert, ezért van falra hányt boszorkány az épület falán…

Kecskés Zoltán

Bátorságpróba Nagykarácsonyban: volt mitől megijedniük a résztvevőknek.

Fotó: Boni Linda

Bár a szombati időjárás sok jóval nem kecsegtetett – lógott az eső lába –, ez sem szegte kedvét a Dél-Fejérben élőknek, akik igen nagy számban tették tiszteletüket Nagykarácsonyban, a település ősi részén, a festői szőlőhegyen található levendulás házban és annak kertjében. A Levendulás Tündérkert a halloween közeledtével bár egy kicsit átalakult, a változás viszont csak átmeneti, nincs mitől tartani! Nemsokára ismét tündéri lesz minden. Tudtuk meg a házigazdától, Boni Lindától aki elmondta, hogy október 15-e óta a tökök vannak főhelyen a házban és udvarán, ám szombaton egy különleges utazásra, az „Élmények Erdejébe" várták a bátor családokat és ifjakat. 

Ahogy azt előzetesen elmesélte, valójában az egész egy bátorságpróba, ahol kiderül, hogy ki, milyen merész: – Bemenni a sötét erdőbe egy elemlámpával, megkeresni a titkok kulcsát a varázsdobozban, mindezt kígyók és békák között már önmagában nagy merészségre vall. De ha mindehhez hozzáadunk egy kis póktanyát, már-már egy thriller filmben érezhetnénk magunkat, hozzátéve, hogy a pókok és a különböző állatok műanyagból vannak. Köszönet a helyi önkormányzatnak, az Esőcseppekért Alapítványnak, valamint néhány helyi egyesületnek és nem utolsó sorban a csapatomnak, akikkel összefogva megalkottuk ezt a csodát.

Fotós: Boni Linda

A hétpróba nem volt leányálom, a szombat este a vendégek sikolyaitól volt hangos. 

– Szerencsére az eső már csak a végét mosta el a rendezvénynek, de így is nagyon jól sikerült. Volt itt minden egészen reggeltől: móka, kacagás, és egy csipetnyi félelem. Az Esőcseppekért Alapítvány jóvoltából ingyenes lufihajtogatás, arcfestés is szerepelt a programban. Továbbá forró tea, zsíros kenyér és tökös programok (tökvásár, tökfaragás, festés) – mosolyodott el Boni Linda, aki mint kiderült, a festés és faragás közben a kemencében sült sütőtökkel és almás-tökös ivólével oltotta a résztvevők szomját. – A vendégek száma felülmúlta minden várakozásunkat, több mint 200 látogatónk volt és úgy tapasztaltuk, hogy mindenki jól érezte magát és kellőképpen félt, főleg az esti csapatok sikoltásaitól  visszhangzott az erdő – nyilatkozta a szervező lapunknak, aki hozzátette, úgy érzi, hogy a legfőbb célt, hogy az  emberek ki tudjanak szakadni a mindennapokból és jól szórakozzanak, mókázzanak egyet elérték a hétvégén, így jövőre mindenképpen lesz folytatás.

Addig is, még ezen a héten, október 30-ig a halloweenhez kapcsolódó tökös programok folytatódnak. Valamennyi hétköznap (14-18 óráig) és hétvégén (9-18 óráig) várják az érdeklődőket a Levendulás Tündérkertben tökvásárral, ezen kívül lehet festeni, faragni, fotózkodni. Aki nem megy el az bánhatja, mindenképpen érdemes részt venni az ingyenes programokon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában