A repterek világa

2022.10.31. 07:00

Előadás lesz a Helyőrségi Klubban

November 2-án, szerdán 17 órától Székesfehérváron, a Malom utcai Helyőrségi Klubban Somogyi-Tóth Gábor tart előadást „A repülőtér, mint a légiszállítási iparág egyik alkotóeleme” címmel. Az eseményt az Albatrosz Repülő Egyesület Öreg Sasok szakosztálya szervezte.

Tihanyi Tamás

Somogyi-Tóth Gábor egész életében a repüléssel, a repterekkel foglalkozott

Forrás: Aeropark Repülőmúzeum

Somogyi-Tóth Gábor 1979 óta dolgozik a légiközlekedésben. Építészmérnökként végzett, az LRI fejlesztéselőkészítő osztályán helyezkedett el, ott került kapcsolatba a formálódó 2-es terminál projektjével, melynek rövidesen vezetője lett. Az új épület elkészülése után a Malév Forgalmi Igazgatóságán tevékenykedett. Azt követően néhány évig a müncheni Dorsch Consult repülőtértervezője lett, elsősorban az új oslói reptér tervein dolgozott, de részt vett a müncheni Franz Josef Strauss repülőtér tervezésében is. Aztán 1992-ben az LRI forgalmi igazgatója lett, majd megbízott vezérigazgatóként vezette a vállalatot, 2002 és 2010 között a Budapest Airport Zrt. forgalmi igazgatójaként dolgozott Ferihegyen, ahol később vezérigazgatói tanácsadói feladatokat látott el. Másfél évig élt Dohában, ahol az új nemzetközi repülőtér üzembehelyezésén dolgozott vezető tanácsadóként. Somogyi-Tóth Gábor 2015 óta az Aeropark Repülőmúzeum ügyvezetője. 

Az előadásra minden érdeklődőt várnak a szervezők.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában