Gyász

2022.10.05. 09:38

Megemlékezés Répásy Györgyről, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Traumatológiai Osztályának főorvosáról

Halálának oka minden előzetes jel nélkül fellépő szívmegállás volt.

Szarvas József

Forrás: Kórház

1952. május 28-án született Tatán. 1976-ban végzett a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. Avatása után 5 nappal már kórházunk dolgozója lett. 1981-ben sebészetből, 1983-ban traumatológiából, 1995-ben kézsebészetből szakvizsgázott. 1992-ben adjunktusi, 1998-ban főorvosi kinevezést kapott. Munkáját a nyugodt megfontoltság és alaposság jellemezte. A betegek felé megnyilvánuló tisztelet és empátia miatt sokan keresték és kérték segítségét.

A Magyar Traumatológus Társaság és a Magyar Kézsebész Társaság tagja volt, melyek szakmai rendezvényein rendszeresen részt vett. 

40 év folyamatos munkaviszony után – már nyugdíjasként – 2 évnyi ausztriai kitérőt tett, majd 4 éve fél munkaidőben visszatért kórházunkba. Csak az idei évben baleseti és kézsebészeti szakrendeléseken kb. 4000 orvos-beteg találkozása volt, 110 ambuláns kézműtétet végzett.

Halála előtti napon még dolgozott. 

1977-ben kötött házasságot. Feleségével harmonikus, szoros kötelékben színes, mozgalmas életet éltek, melyben elsődleges és szent dolog a keresztény alapokon nyugvó család volt.

Sebész édesapja és szülész bátyja nyomába lépve maga is orvos lett. A traumatológia és a kézsebészet elhivatott művelőjeként, ízig-vérig orvosként adott példát fiának és lányának, akik szintén az orvosi pályát választották. Életének utolsó éveit bearanyozta két cseperedő unokája.

Munkatársaiként gyakran érezhettük jókedvét, mindig megnyilvánuló pozitív beállítottságát, belső derűjét tükröző mosolyát. Panaszkodni, méltatlankodni, vagy veszekedni soha nem hallottuk.

A munkában együtt töltött sokévnyi időn kívül kórházi összejöveteleken, kongresszusi banketteken, baráti találkozókon nagyon sokszor élvezhettük a jelenlétét. Igazi társasági ember volt. Nem kellett a szomszédba mennie egy-két viccért, bevállalt bohókás szerepeket. 

Egy nagyon szerethető embertől, az egészségügy hűséges katonájától búcsúzom a kórház vezetői, munkatársai, barátai, és meggyógyított betegei nevében is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában