Támogatás

2022.10.04. 15:00

Egyes településeken már elindult a szociális tűzifa pályázat

A települések önkormányzatai már megkapták az értesítést arra vonatkozóan, mennyi tűzifát kapnak a nyáron általuk igényelt mennyiségből, így a jövőben érdemes lesz figyelni az önkormányzatok honlapját a szociális tűzifa igénylés menetéről és feltételeiről.

Borsányi Bea

Forrás: Pexels

Tordason már hétfőn megjelent a felhívás arról, hogy kik és meddig pályázhatnak. A településen feltétel, hogy a kérelmező életvitelszerűen Tordason élő, tordasi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személy legyen. A kérelmező családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladhatja meg a 99 750 forintot, egyedül élő nyugdíjas esetében a 128 250 forintot, valamint feltétel az is, hogy az ingatlan fűtési módja szilárd tüzelésű legyen. Ugyanakkor nem akadály, ha van a házban gázbekötés, ha a tüzelés főleg fával történik. Tordason 67 erdei köbméter fa áll az önkormányzat rendelkezésére, a kérelmeket november 15-ig várják. 

Pákozdon szintén van már lehetőség a szociális tűzifa pályázat beadására, itt 90 erdei köbméter fát oszthat ki az önkormányzat. A pályázati feltételeket – amelyek alapja megegyezik a tordasival, de számos kiegészítés is tartozik hozzá –, illetve a letölthető kérelmet megtalálják a község honlapján. A kérelem október 31-ig nyújtható be. 

A Pannónia Szívéhez tartozó 22 települést egyébként összesen 1380 erdei köbméter fával, közel 29 millió forint értékben támogatja a központi kormányzat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában