Választott a diákság

2022.10.27. 20:16

Döntöttek: kiderült, ki az új fehérvári elnök és az alelnökök (videóval)

Immáron több mint egy évtizedes hagyománya van Székesfehérváron a diáktanács-rendszernek – mutatott rá köszöntőjében Cser-Palkovics András polgármestere, aki Mészáros Attila alpolgármesterrel egyetemben a városháza dísztermében fogadta a fiatalokat, ezzel is mutatva: komolyan veszik a fehérvári diákságot.

S. Töttő Rita

Fotó: Kiss László /ÖKK

A diáktanács kapcsán elmondta: fontos része az a fiatalok összefogásának, a vélemények eljuttatásának, ötletelésnek, javaslattételnek s újabb hagyományok megalapításának.

– A városháza díszterme közösségünk legfontosabb terme, egyrészt mert összefogja a közösséget és szimbolizálja is azt, másrészt pedig a város életében meghatározó, legfontosabb döntések itt születnek – fogalmazott a város vezetője, hozzátéve, hogy ezáltal a képviseleti demokráciának ez a központja, amely a város szolgálatát is jelenti. Ugyanilyen szolgálatra kérte fel a szavazni, illetve elnökségre, alelnökségre készülő fiatalokat is. – Éljétek meg lehetőségként, felelősségét is érezzétek s egyúttal élvezzétek is, mert lehet ezt a munkát szeretni. Érezni fogjátok, milyen jó dolog véleményt formálni s kihasználni ennek a lehetőségét. Azt kérjük, csatornázzátok be a fiatalok véleményét, akár a városvezetés irányába is – tette hozzá.

Fotós: Kiss László /ÖKK

Az alakuló ülésen három elnökjelölt közül választottak a diákok: indult a posztért Csüri Bence Ferenc, Musicz Amira és Szabó Vivien Bernadett. Mindannyian bemutatkoztak, bemutatták elképzeléseiket, programjukat a szavazóknak. A választáson 35-ből 22 szavazatot Csüri Bence Ferenc kapott, így – ahogy tavaly, úgy idén is – ő lett a 2022/23-as tanév fehérvári diáktanácsának új elnöke. Megválasztásakor megköszönte a bizalmat, s elmondta: – Remélem, minél jobb évet tudunk zárni s minél több programot meg tudunk valósítani.

Három alelnököt választottak továbbá: a szakképzési centrum képviseletében Sárközi Bence (Vörösmarty Mihály Technikum és Szakképző Iskola), a tankerületi iskolák képviseletében Kiss Benigna (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium), az egyházi és alapítványi intézmények képviseletében pedig Szabó Vivien Bernadett (Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium) nyerte el a tisztséget.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában