Frissen Fejérből

2022.10.16. 15:00

Az imádkozó sáska és a denevérek etetését is meg lehetett nézni a Sóstón

Remek családi programot kínált a Sóstó Vadvédelmi Központ, ahol Vadonleső vasárnap címmel hirdettek ismeretterjesztő nyílt napot.

Borsányi Bea

Forrás: Fehér Gábor / FMH

Már délelőtt 10 órakor közel harmincan kapcsolódtak be a madárgyűrűzésbe, ahol a textilzsákokból sorra kerültek elő a frissen befogott apróbb és nagyobb madarak, így többek között vörösbegy, széncinege, kék cinege, őszapó, zöld küllő, sőt nagy fakopáncs is akadt. Az ismeretterjesztéssel összekötött interaktív madárgyűrűzést a Magyar Madártani Egyesület munkatársai tartották, a jelölést kapott madarakat pedig az érdeklődők engedhették szabadon. 

A hátsó udvarban a látogatók láthattak például imádkozó sáska, gólya és denevér etetést, bejárhatták a központ területét szakmai vezetés mellett, de voltak állatorvosi bemutatók és állatokat is lehetett simogatni. Az első udvarba kitelepült a Herman Ottó Intézet, akik bemutatták az elmúlt években az év emlősének választott állatokat, az idén 25 éves Duna-Ipoly Nemzeti Park és a házigazda Sóstó Vadvédelmi Központ öko-játékokkal készült, Antal István méhészmester pedig apiterápiás és méhészeti előadást és bemutatót tartott. Sajnos a kaptárba már nem kukkanthattak bele a látogatók, mivel a méhek – ahogy a szakemberek mondják – már beteleltek. A jó időre való tekintettel a játszótér is megtelt a nap folyamán.

Forrás: Fehér Gábor / FMH

A nyílt nap elsődleges célja – a természetvédelem fontosságára való figyelemfelhívás mellett -az volt, hogy a látogatók betekintést nyerhessenek a központ munkájába és működésébe, hiszen az áprilisi átadó óta az érdeklődők előtt nem volt nyitva az intézmény kapuja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában