Senki nem ment haza üres kézzel

2022.10.29. 20:43

A pécsi csapat elorozta a fődíjat a fehérváriak elől a 24 órás techversenyen

Az Alkoss szabadon! mottóval meghirdetett országos ötlet- és prototípusfejlesztő verseny döntőjében 10 csapat mérte össze tudását és kreativitását MOL Aréna Sóstón. A finálét végül egy olyan intelligens hangszóró prototípus nyerte, amely méri a zajszintet és egy bizonyos emberszám felett automatikusan növeli a hangerőt.

Kecskés Zoltán

Fotó: Simon Erika/ÖKK

A döntős csapatok közül – melynek egyik fele Székesfehérvár középiskoláiból, míg a többiek  Balatonfűzfőről, Győrből, Mohácsról, Tiszaújvárosból és Pécsről érkeztek –, végül a pécsi Zipi PMDN került ki győztesen, megnyerve ezzel a fődíjat, a londoni utazást, míg a képzeletbeli dobogó másik fokát a fehérváriak bérelték ki. A második helyet a Lánczos Kornél Gimnázium csapata, az LKG Tone 5 vívta ki magának, akik az ezüstérem mellé a leginnovatívabb ötlet különdíját is magukénak tudhatták, addig harmadik helyen a Széchenyi István Műszaki Technikum diákjai, azaz az Elszánt Elektrósok Egyhelyen végeztek. A többi résztvevő csapatnak sem kellett azonban szomorkodnia, hiszen a meghatározó élmények mellett értékes Harman műszaki cikkeket kaptak a cég jóvoltából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában