A Mészáros Csoport is segített

2022.09.01. 17:30

Zoé szuper bokája!

A székesfehérvári Szaller Zoé ritka rendellenességgel született. Annyira ritkával, hogy az egész világon csak kevés olyan kórház létezik, ahol célzottan ilyen baj orvoslásával foglalkoznak. Ezért Zoé szülei úgy döntöttek, hogy legalább az első, úgynevezett super ankle (szuper boka) műtétet az Egyesült Államokban szeretnék, ha elvégeznék. A beavatkozást egy baltimore-i egészségügyi intézmény szakorvosa vállalta el, azonban a hazai biztosítás nem támogat ilyen beavatkozást, amelynek ára közel 20 millió forintnak megfelelő dollár. Miután a feol.hu is beszámolt helyzetükről, sokan támogatták őket anyagilag, az összegyűlt összeget pedig a Mészáros Csoport kiegészítette.

Tihanyi Tamás

Zoé olvasóink és a Mészáros Csoport segítségével élheti a hároméves gyerekek gondtalan életét

Forrás: Paksi Gyöngyi

Éppen egy évvel ezelőtt ezen a napon, 2021. szeptember 1-én Baltimore városában Dr. Shawn C. Standard megoperálta a kis Zoé lábát. A műtét előtt komoly segítséget kapott a család, mert éppen abban az időszakban kellett elutazniuk az Egyesült Államokba, amikor a járvány miatt korlátozásokat léptettek életbe. Külön beutazási kérelmüket a nagykövetség villámgyorsan jóváhagyta, így a tervezett időpontban valósulhatott meg a műtét. Az operációt követően a család egy hónapot Baltimore-ban töltött, mert a rendszeres ellenőrzés mellett naponta kellett állítani a csavarokat a Zoé lábára került, úgynevezett fixátoron, amely egy külső fém rögzítés.  

 – A csavarok állításával mi egyenesítettük ki kislányunk sípcsontját. Nehéz időszak volt, de négy hónappal később, amikor a fixátor lekerült Zoé lábáról, megláttuk, hogy minden erőfeszítés megérte! – mondta Zoé édesapja, Péter. – A boka szuper lett, idén januárban levették a fixátort: a SOTE Ortopédiai Klinikáján történt meg az operáció, Dr. Domos Gyula és munkatársai végezték el a beavatkozást. Nagyon jó volt érezni azt a támogató közeget, amit az ottani csapattól kaptunk, ezúton is köszönünk mindent. Csak szuperlatívuszokban tudunk beszélni róluk.  

A kislány most már rengeteget mozog, de vár még rá egy műtét 
Forrás: Paksi Gyöngyi

 Idén februárban aztán sajnos történt egy baleset, Zoé elesett és eltörött a combcsontja. Újabb nehéz hat hét következett, a kislány a csípőjétől a lábujjhegyéig gipszet kapott.  

 – Amikor hazajöttünk a gipszlevétel után, Zoé megállt a baleset helyszínén a nappaliban és csak annyit mondott: „Itt történt a galiba…” Aztán mintha mi sem történt volna, elkezdett szaladni, és azóta meg sem áll – emlékszik vissza Zoé édesanyja, Gyöngyi. – A kislány azóta is rengeteget mozog, hetente jár gyógytornára és úszásra. Vár rá még hosszabbító műtét, de az eddigi események tükrében a kis Zoé minden akadályt átugorhat, és élheti a hároméves gyerekek gondtalan életét. Szeptembertől máris itt a következő feladat: a kis Zoé megkezdheti az óvodát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában