Együttműködés

2022.09.22. 16:00

Tetszett Székesfehérvár az egyiptomi főtitkárnak

Az egyiptomi parlament főtitkára látogatta meg Székesfehérvárt csütörtökön. Ahmed Ezzat Ahmed Manaa vezette azt a Magyarországra érkezett delegációt, s nézett körül a megyeszékhelyen is.

S. Töttő Rita

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A két parlament között köttet most megállapodás, hivatali és parlamenti szinten egyaránt – árulta el az egyiptomi főtitkár érkezését követő sajtótájékoztatón Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. Az egyiptomi politikus ittlétének apropója kapcsán elmondta: – Sok lehetőség van ebben a kapcsolatban, kulturális, gazdasági és politikai értelemben egyaránt. A két ország célja, hogy ez ne csak a legmagasabb állami szinten történő együttműködést jelentsen, hanem alacsonyabb szinten is megvalósulhasson – fogalmazott a város vezetője, utalva arra a pár héttel ezelőtti testületi döntésre, mellyel a város képviselői megszavazták a testvérvárosi kapcsolat kialakításának szándékát Luxor és Székesfehérvár között. – Luxor egy ősi történelmi város, épp úgy, ahogy Székesfehérvár is, így logikus volt a döntés, hogy testvérvárosi kapcsolatban lépjenek egymással szövetségre.

A megállapodás aláírása várhatóan még idén megtörténik – tette hozzá Cser-Palkovics András. A főtitkár szintén köszöntötte a fehérváriakat, s elmondta: a mostani együttműködés a két ország között egyébként is fennálló együttműködés folytatása – mind gazdasági, mind pedig politikai és társadalmi szinten. A főtitkár üdvözölte a testvérvárosi kapcsolat létrehozásának szándékát, s elmondta: Magyarországot nem kell bemutatni Egyiptomban, hiszen régre visszanyúló kapcsolat áll fenn a két ország között. Emellett most azt reméli, hogy a két város között hamarosan további kulturális és gazdasági kapcsolatok és létrejönnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában