Nem sürgős esetben Budapestre vagy Veszprémbe kell menni

2022.09.19. 15:38

Szakemberhiány miatt szünetel a gyermek gasztroenterológiai rendelés a megyei kórházban

A közösségi oldalon több bejegyzés is született arról, hogy úgy tűnik, néhány napja nem működik a gyermek járóbeteg gasztroenterológiai szakrendelés a Szent György Kórházban. Az első ilyen bejegyzéseket követően a feol.hu is megkereste a megyei kórházat, hogy mi az igaz az erről szóló hírekből.

Házi Péter

Fotó: Fotó shutterstock

A kórház ezt követően honlapján egy közleményt adott ki, melyben értesíti „a tisztelt lakosságot, hogy a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban a gyermek gasztroenterológiai szakrendelés átmenetileg, humánerőforrás-hiány miatt szünetel. A térség betegellátása továbbra is biztosított, az átmeneti időszak alatt ezen ellátások a Heim Pál Gyermekkórház, a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekklinika, a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház és a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház Gyermek gasztroenterológiai szakrendelőiben folyamatosan elérhetőek, így egyetlen beteg sem marad ellátatlan.” – írta a kórház a közleményben.

A sürgős vizsgálatokat továbbra is a megyei Szent György Kórházban ejtik meg
Fotó: shutterstock

Hozzáteszik, a sürgősségi esetek ellátása továbbra is a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Gyermekosztályán történik. Amennyiben állapotuk alapján szükséges, a gyermekek a Heim Pál Gyermekkórházba vagy pedig a Semmelweis Egyetem I. vagy II. sz. Gyermekklinikájára kerülnek áthelyezésre annak érdekében, hogy a legmagasabb színvonalú ellátásban részesülhessenek. Az intézmény „azon dolgozik, hogy az ellátás a lehető legrövidebb időn belül ismét elérhetővé váljon!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában