Frissen Fejérből

2022.09.17. 08:00

Idén is keresik Bicske legjobb lekvárját

Lehet sós, vagy édes, készülhet gyümölcsből vagy zöldségből, cukorral, vagy anélkül, főzhetik fiatalok, idősek, férfiak vagy nők. Egy a lényeg, finom legyen!

Borsányi Bea

Forrás: Hajdú Marianna/ FMH-archív

Idén sem marad el a Szent Mihály napi sokadalom Bicskén, amely számos programot kínál a városban és a környéken élőknek. A programok mellett pedig minden évben különféle versenyeket is hirdetnek. Ezek egyike a lekvárfőző verseny, amelyet sokadszorra írnak ki és amely az egyik legnépszerűbb kihívás Bicskén. Városi lét ide, 21. század oda, úgy látszik, az emberek nagyrésze még ma is szívesen főz lekvárt!

Aki úgy gondolja, szívesen megmérettetné az általa készített finomságot, annak nem kell mást tennie, mint a művelődési központban (Kossuth tér) beszerezni egy jelentkezési lapot, amit kitöltve mindjárt le is adhat. Egy versenyző legfeljebb két gyümölcs és egy zöldség lekvárral nevezhet. A nevezési határidő szeptember 20. A lekvár(oka)t csak a Mihály napi sokadalomba kell a nevezőknek elvinniük, ahol aztán minden egyes ízről szakértő zsűri alkot majd véleményt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában