Még lehet jelentkezni

2022.09.13. 07:20

Főszerepben a lecsó – főzőversenyt rendeznek szombaton Abán

Habár a nyárnak lassacskán búcsút mondhatunk, a lecsófőzés szezonja még korántsem ért véget, sőt! Hétvégén ismét főzőversenyt rendeznek Abán, aki még nem tette, szeptember 15-ig nevezhet.

Héjj Vivien

Forrás: Pexels

Az augusztusi megmérettetés után szeptember 17-én ismét fakanalat ragadhatnak az abaiak és környékbeliek. Ezúttal sokak kedvenc nyarat idéző fogása, a lecsó kapja a főszerepet. A gasztronómia szerelmeseinek és a kísérletezőkedvű szakácsoknak jó hír, hogy a helyben készített étkekre vonatkozóan a hozzávalókat illetően semmilyen megkötés nincs, mindenki elkészítheti személyes kedvencét vagy éppen kipróbálhat egy egészen új variációt. Jöhetnek a cukkinis, rizses, tarhonyás, kolbászos vagy gombás verziók, a lehetőségek tárháza gyakorlatilag végtelen.

A szeptember 17-én, szombaton 10 órakor kezdődő versenynek a Kanyar melletti terület ad helyet. Az elkészített finomságokat háromtagú zsűri értékeli, s az Élő Aba Együttműködésnek köszönthetően az első három helyezett biztosan nem megy haza üres kézzel.

Nevezési díj nincs, a főzés szerelmesei szeptember 15-ig adhatják le nevezésüket a vendéglátóegységben vagy a 22/392-075-ös telefonszámon. S ahogy az esemény főszervezője fogalmaz: „Nem a helyezés számít, hanem, hogy töltsünk egy kellemes napot együtt.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában