Elmúlt a nyár, becsengettek

2022.08.31. 20:30

Ünneplőbe öltözött a fehérváriak szíve a városi tanévnyitón (videó, képgaléria)

Sok diák bánatára, vagy éppen örömére, véget ért a nyári vakáció: augusztus utolsó napján ugyanis megtartották a városi tanévnyitót, melynek 2022-ben a fennállásának 70. évfordulóját ünneplő Kossuth Lajos Általános Iskola adott otthont.

Kecskés Zoltán

Megtelt a Kossuth Lajos Általános Iskola udvara a tanévnyitóra

Fotó: Kecskés Zoltán

Az esemény valóban egyediségének, egyszeriségének megfelelően minden külsőségével együtt  bensőséges volt. A tisztelt megjelentek, a város vezetői, a szülők és a nebulók is felvették legszebb ruhájukat, lábukra húzták legfényesebbik cipellőjüket és átadták magukat a tanévnyitó ünnepség varázsának. A kossuthos tanulók színvonalas műsorát nézve, mindenki egy röpke háromnegyed órára ismét kisiskolásnak érezhette magát.

A diákokat és pedagógusokat  Cser-Palkovics András, Fehérvár polgármestere köszöntötte, aki beszédében kiemelte, hogy városvezetőként és szülőként az a legfontosabb feladatuk, hogy megtegyenek mindent annak érdekében, hogy a tanév nyugodtan és a fiatalok épülésére szolgáljon. A tanulóknak pedig azt üzente: „Higgyétek el, hamar itt lesz a téli, s a nyári szünet ismét.” 

Az ünnepi gondolatokhoz Strasszerné Farkas Márta igazgató hozzátette, hogy ez a nap igazi ünnep az intézmény életében. A 70 éves jubileum egy olyan mérföldkő, amire méltán lehetnek büszkék, hiszen az eltelt hét évtized alatt megannyi életút indult el a Kossuth Lajos Általános Iskola falai között és tettek szert olyan értékekre, amelyek egész életükben végigkísérték őket. Hangsúlyozta, hála és köszönet illeti az elődöket és a fenntartót is a sok segítségért és fejlesztésért, hogy ebben az örökös ökoiskolában ilyen szeretetteljes és minőségi oktató és nevelőmunka folyhasson nap mint nap. Ünnepi beszédének végén Márai Sándor gondolatait idézte: „Az életnek értéket csak a szolgálat adhat, amellyel az emberek ügye felé fordulunk.”

Ezennel hivatalosan is megkezdődött a 2022/2023-as tanév sok ezer fehérvári diáknak a fehérvári köznevelési intézményekben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában