Frissen Fejérből

2022.08.22. 15:10

Rejtélyes konténer került a Kassai utcai buszmegállóhoz (frissítve)

A fehérvári Öreghegyen, annak is a Kassai utcai buszfordulójában változásokat tapasztalhatnak az utasok.

Szanyi-Nagy Judit

Most a szabad ég alatt kell várakozni

Forrás: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Többen a közösségi oldalon adtak hangot nemtetszésüknek: egy zárt konténer került ki az említett megállóhelyhez, azonban a buszváró ezzel egy időben zártról nyitottra váltott, amely a mostani esős időben a szabadtéren várakozóknak érthető módon fájó tud lenni. A hozzászólók tudni vélik, hogy a konténer az autóbusz-vezetőknek fenntartott helyiség, annak érdekében, hogy valahol el tudják végezni higiéniás dolgaikat, úgymint a mosdóhasználat vagy a kézmosás. Ezzel természetesen a kommentelőknek sincsen bajuk, csak azt nem értik, a várakozók feje felett miért nem maradhatott ott a tető. Emellett megint mások úgy tudják, egyelőre a konténer sem használható, azt csak akkor "élesítik", amikor már az új – legelőbb talán januárban életbe lépő – menetrend is érvényes lesz.

Ezt a megállót jelenleg a 26A és a 32-es járatok érintik. A helyiek szerint "bódé" került még a Köfémhez is, valamint hasonlót telepítettek a Nagyszombati utca–Zsolnai út találkozásához, itt azonban a zárt buszmegálló megmaradt.

A konténer megérkezett, a zárt buszváróból nyitott lett
Forrás: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Lapunk azt az információt kapta, hogy a városgondnokság szakemberei az önkormányzat kérésére "alakították át" a Kassai utcai buszmegállót, ez a megoldás azonban csak ideiglenes. Azt azonban, hogy a várakozóhely mikor lesz ismét fedett, s hogy a konténer mikortól használható a buszvezetők számára (vagy talán már most is nyitható-zárható általuk), egyelőre nem tudjuk. Kérdéseinkkel felkerestük az illetékes közlekedési irodát, amint választ kapunk, cikkünket frissítjük.

Frissítés:

A közlekedési iroda megkeresésünkre a következő választ adta:

"A váró fedése ideiglenesen lett levéve, mindenképpen lesz fedés a váró felett újra.

Az új menetrendhez kapcsolódóan a buszforduló bővítése megtervezésre került, hogy három autóbuszt be tudjon fogadni. A tervekhez illeszkedően került a konténer elhelyezésre. A buszsofőröknek jelenleg a járatútvonal másik végállomásán biztosított a pihenési és higiéniai állomás.

Az utasvárót, a jelenlegi állapothoz igazodva helyezzük el, mivel az új buszhálózat bevezetése bizonytalan, így a buszforduló bővítése most nem történik meg."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában