Utánajártunk a városi pletykáknak

2022.08.19. 17:30

Rejtély, mi épül az egykori fehérvári C+C áruház helyén

Az idősebbek közül sokan emlékezhetnek még Fehérvár egyik első nagy hipermarketjére, a C+C áruházra a Budai úton. A bolt megszűnése után egy ideig Török áruházként működött az épület, aztán az is bezárt. A nyár közepe óta azonban komoly munka zajlik itt: visszabontották az áruház falait egészen a betonszerkezetig, s most újra „épülőben” van itt valami.

Házi Péter

Fotó: Házi Péter / FMH

A közösségi oldalon nagyon sokan találgatnak, mi lesz az épület új funkciója. Többen tudni vélik, hogy az Aldi vagy esetleg a Lidl alakít majd itt ki egy, a szokásosnál nagyobb boltot.  

Az ügyben megkerestük mindkét áruházláncot, azt tudakolva, tényleg egy nagyobb területű áruházat építenek-e itt. 

A Lidl válaszában arról tájékoztatta a feolt, hogy az említett ingatlan nem a Lidl Magyarország tulajdonát képezi és a beruházást nem vállalatuk indította el. 

Az Aldi esetében a következő választ kaptuk: „Szeretném tájékoztatni, hogy az ALDI jelenleg nem tud információval szolgálni a sajtónak hálózatának bővítéséről. Amennyiben a vállalat üzletet nyit Magyarországon, azt megelőzően természetesen tájékoztatja vásárlóit és a sajtó képviselőit is.” 

Fotós: Házi Péter / FMH

Ez az utóbbi választ többféleképpen is lehet értelmezni, hiszen a cég nem azt írta, hogy nem építenek itt áruházat, hanem mindössze azt, hogy jelenleg nem tudnak információt adni a kérdésben. 

Helyszíni információink szerint egyébként  - a területre bejáratosak szerint – valóban Aldi épül itt, de ezt tehát nem tudta megerősíteni a cég. Kíváncsiak várjuk, milyen „ismertető jelek” kerülnek majd ki az épület külső részére. Egy biztos, a környéken korábban, egy évtizeddel ezelőtt már a Lidl is próbált építkezni, de akkor az végül, önkormányzati jóváhagyás hiányában nem valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában