Frissen Fejérből

2022.08.03. 20:25

Mozgalomnak nem nevezhető megmozdulás az Országalmánál (videó)

A Mi Hazánk országszerte szervez tüntetéseket a rezsimegszorítások ellen. A szerdai, fehérvári demonstrációra a FEOL is ellátogatott.

Kecskés Zoltán

Forrás: Nagy Norbert / FMH

Valamivel fél hat után értünk oda a jeles eseményre, ám a Városház téren semmivel sem voltak kevesebben vagy többen, mint egy átlagos estén. Csupán egy mikrofonállvány és néhány aktivistából lehetett következtetni, hogy itt valami készül.

Aztán néhány perccel a kezdés előtt megjelentek a Mi Hazánk Mozgalom zászlói is, mellettük a néhány tucatnyi tüntetővel. Az elmúlt napok hasonló eseményeit figyelembe véve, nincs is min csodálkozunk. Hétfőn például Pécsett, ahol többek között Dúró Dóra is beszédet mondott, a beszámolók szerint mindösszesen százan lehettek. Ez a létszám pedig a fehérvári eseményen sem volt nagy. A Fehérvár Televízió munkatársával közösen rá is kérdeztünk a rendezvényt megkezdése előtt Novák Előd alelnöknél, hogy milyenek a visszajelzések a demonstrációkkal kapcsolatban és mekkora tömegre számít itt, Fehérváron.

– Így augusztus elején nem mindenki érzi még, hogy milyen nagy számlára számíthat. Inkább egy forró ősz és egy nagyon hideg tél elé nézünk, de már most sokan vannak, akik hangot adnak szerte az országban a tiltakozásuknak. Elsődlegesen azért, mert nem ezt ígérték, másodlagosan pedig azért, mert a kormánynak volna más választása. Ilyen például az oligarchák megadóztatása, valamint az extraprofit-adóból kimaradó kaszinók, vagy multinacionális techcégek. Ausztria ezt velünk szemben meglépte, pedig ebből nálunk is az államháztartás hiánya pótolható volna – mondta a párt alelnöke.

Az eseményen Novák Előd mellett Árgyelán János megyei elnök és Végh Annamária, a párt székesfehérvári elnöke is beszédet tartott. Mindhárman kiemelték és üdvözítőnek tartották Cser-Palkovics András polgármester azon intézkedését, hogy rezsitámogatási programot indít a rászoruló fehérváriak megsegítésére. Hangsúlyozták továbbá azt is, hogy szerintük a kormány hazudott a választásokkor, miszerint Magyarországon nem lesznek megszorítások és fenntartják a rezsicsökkentést. Mint mondták, az ehhez hasonló demonstrációkkal nyomást szeretnének helyezni a kormányra, hogy vizsgálja felül a hozott döntéseket, bár azt elismerték, hogy volt már némi finomhangolás a rezsivel kapcsolatban is, de abban reménykednek, hogy a kedvezmények köre tovább bővülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában