Szivárványsziget nyári tábor

2022.08.09. 15:54

Megelevenedett a Jumanji Lepsényben

Az idei évben is, mint az már hagyománnyá vált, a Lepsényi Petőfi Sándor Művelődési Ház és a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat megszervezte a Szivárványsziget nevű nyári napközis tábort.

Hajdú Marianna

Forrás: Hajdú Marianna / Fejér Megyei Hírlap

A tábor témája nem más, mint a Jumanji filmek és társasjáték köré épült. Megjelent benne az önismeret, közösségépítés, kompetenciafejlesztés, művészeti nevelés, kézművesség, kulturális ismeretek bővítése, környezettudatosság, természeti értékeink védelme, sport, egészséges életmód – tudtuk meg Sütő Krisztina, intézményvezetőtől, aki a program tematikáját dolgozta ki Németh Dóra, táborvezetővel. 

A játék négy fő karaktere – régész, felfedező; zoológus és fegyverszakértő; térképész és zseni; harcos típus (táncos harc) – szerint alakították a csapatokat, akik minden nap végén egy óriás Jumanji társasjátékon haladtak a napi teljesítményüknek megfelelően. 

Forrás: Hajdú Marianna / Fejér Megyei Hírlap

A szabadulószoba, a dzsungelharc, a dzsungeltúra, a dzsungel tánc és a sorversenyek feladatai mellett helyt kellett állniuk a csapatmunkában, de teszteket, totókat és kreatív feladatokat is végeztek.

A hét folyamán menetlevelet, tolltartót, napórát, dzsungel ruhát, társasjátékot, hasznosítottak újra pet palackokból és gurigákból, és a csapatok saját tánckoreográfiát is állítottak össze. A rengeteg ügyességi és logikai feladat mellett az aerobik, a tánc és a gyógytorna foglalkozásoknak is nagyon örültek a gyerekek.

A Helytörténeti Múzeum tárlatát és a régészeti leleteket Borsos György könyvtáros mutatta be. A pénteki bónusz egy kirándulás volt a fővárosi állatkertbe.

Forrás: Hajdú Marianna / Fejér Megyei Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában