Frissen Fejérből

2022.08.04. 14:00

Licitbörzén gyűjtenek a rászoruló családoknak Nádasdladányban – érdekes felajánlások is érkeztek

Remek kezdeményezésbe fogtak a Nádasdladányi Civil Kontroll tagjai közösségi oldalukon. A közelgő tanév kezdete a családok számára általánosságban is fejfájást okoz, néhányuknak pedig valóban komoly kihívást jelent, akárcsak az írószerek és a füzetek beszerzése is.

Hajdú Marianna

Forrás: Nádasdladányi Civil Kontroll Facebook csoport

Ettől a gondolattól vezérelve a csoport tagjai gyűjtést szerveztek a hátrányos helyzetű családok részére, hogy segíthessenek az óvoda- és iskolakezdésben. A gyűjtés már elindult, az írószerek, füzetek, könyvek egyre csak sokasodnak.

Mindezek mellett egy online licitbörzébe is kezdtek közösségi oldalukon, ahol a segíteni vágyók felajánlásait várják. A tárgyaknál, termékeknél a megadott induló árra fix licitlépcsővel lehet ajánlatot tenni. A befolyt összegből további tanszereket szeretnének vásárolni.

El is kezdtek szállingózni a felajánlások a licitbörzére. Van köztük egy-két valóban komoly vagy önzetlen felajánlás, mint például az alumínium vázas görkorcsolya, vagy egy kutyakozmetikus ajánlata, aki egy kistestű kutya teljes körű kozmetikáját vállalja a legtöbbet ígérőnek. A licitre ajánlott termékek között azonban találunk olyanokat is, amik kifejezetten megmosolyogtatóak.

A kínálat egy része, amelyek mosolyt csalnak az arcokra 
Forrás: Nádasdladányi Civil Kontroll Facebook csoport

Ilyen például a három tasak zabkásából álló "csomag" (csak egyben licitképes), a motivációs kártyák (tartalma 19 pozitív üzenet, 3 egyforma gondolat, 1 üres kártya a saját gondolatnak, már, ha van), a szék háttámlájára akasztható "30-as" partikellék (a számból adódóan elég szűk körnek szól, például szülinapra, évfordulóra, idegösszeomlásra). A legjobb talán mégis az egy tégelynyi, "katalógus márkás" levendulás lábkrém mellett a "D" kosaras bikini felső.

Remélhetőleg a kezdeményezés végső dátumáig – augusztus 13., szombat – még sok olyan ígéretes felajánlás érkezik a csoportba, amire szívesen és nagylelkűen licitálnak az emberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában