Frissen Fejérből

2022.08.02. 14:00

Lassan egy éve már, hogy beszakadt a sárbogárdi csatornafedél (frissítve)

Nem főút, de forgalmas hely, ahol a beszakadt csatornafedél található, ráadásul kerékpárosnak, gyalogosnak nem is veszélytelen emiatt itt közlekednie.

Szanyi-Nagy Judit

A besüllyedt csatornafedél az utcák találkozásánál

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az első képek 2021. augusztus 25-én kerültek ki a közösségi oldalra az ominózus fedőről, akkor a posztoló viccesen megjegyezte: lehet, hogy a sárbogárdi szökőkút épül éppen a csatornánál. Arra viszont nem gondolt, hogy ez az állapot csaknem egy évvel később is fennáll majd. Vagy legalábbis a tavalyihoz hasonló állapot, de annál inkább rosszabb, mivel a forgalom – gyalogosok, kerékpárosok, járművezetők, szemétszállítók stb. – nem enyhült, tehát a fedlap nagy terhelésnek lehetett kitéve. A helyszín a Kereszt utca és a Mátyás király utca közötti sarok, amely bár nem főút, de mégis forgalmas hely, írták az újabb bejegyzést, ezúttal ez év július végén. 

Első utunk az önkormányzathoz vezetett. Sükösd Tamás polgármester elmondta, a probléma nem hozzájuk, sokkal inkább a Fejérvíz Zrt.-hez tartozik, akik amúgy is egészen gyakori vendégek a városban, mivel általánosságban hat havonta érkeznek ide aszfaltos helyreállítást végezni. Ezeknek a helyreállításoknak az alapját rendszerint a csőtörések adják, amelyek általában burkolatbontással és -helyreállítással járnak.

Így ezt követően elektronikus levélben a vízszolgáltató céget kerestük meg. Amint válaszuk megérkezik, cikkünket frissítjük.

Frissítés:

Augusztus 3-án megküldött válaszában a Fejérvíz Zrt. megírta, "Sárbogárdon a Kereszt utca és Mátyás király utca közötti saroknál lévő öntöttvas aknafedlap teherbírása nem az utcába betérő busz és nagyobb járművek terhelésére lett méretezve, az idők során megbillent. Az ilyen, és ehhez hasonló fedlapok kerettel történő szintre emelése az önkormányzatnak fizetett bérleti díj terhére végezhető el. A várost átszelő főúton (Ady Endre út) és forgalmasabb utcákban is több, ennél sajnos még rosszabb állapotban lévő fedlap vár javításra, melyeket a gördülő fejlesztési terv keretein belül igyekszünk helyreállítani. A napokban történt meg 10 db aknafedlap szintre emelése. A szóban forgó aknafedlapot is rövid időn belül helyreállítjuk."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában