Ülnököket választottak

2022.08.31. 17:00

Kevés napirendet tárgyaltak a Fejér Megyei Közgyűlésen

Összehívta az elnök a megyei közgyűlést, hogy zárt ülés keretében több fontos dolgot megvitassanak, majd megszavazzanak. Ezek közül is kiemelkedik a bírósági ülnökök megválasztása. A nyílt ülésen elsősorban technikai jellegű napirendek és azok elfogadása szerepelt.

Palocsai Jenő

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A folyamatban lévő iváncsai fejlesztések jelentős feladatokat rónak a megyei közgyűlés tagjaira. Molnár Krisztián elnök és a képviselők a megyei önkormányzat tulajdonában álló földek, illetve ingatlanok kapcsán értékbecslő szakemberek, valamint az áramszolgáltató által elkészített előterjesztéseket vitatták és szavazták meg, ugyanis az említett területeken közműveket kell átvezetni. Ez csak egy újabb szakasza a hosszú és bonyolult folyamatnak, szóval a tényleges munkavégzés még várat magára.

Két óvoda és bölcsőde esetében a beadott fejlesztési pályázataik kapcsán költségnövekmény lépett fel, és az érintett önkormányzatok a megye segítségét kérték és meg is kapták azt, ám az összegek és a települések neve a törvény betűje szerint még nem publikus.

A zárt ülésen kimondottan kiskorúak ügyeivel foglalkozó ülnököt választottak a Székesfehérvári Törvényszékre. Személye még nem ismert, de tudomásunk szerint Székesfehérvár Közgyűlése is választott ülnököket és a közeljövőben lesz majd egy közös, ünnepélyes beiktatás a városházán.

Vezető képünk egy korábbi eseményen készült. Fotó: FMH-archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában