Belvárosi fociláz

2022.08.25. 10:17

Ha kinyitnak a belvárosi vendéglátóhelyek, nem garantálják a védelmüket

Tegnap írtunk arról, hogy akad olyan belvárosi vendéglátó üzlet, amely a kölni szurkolók érkezése miatt elővigyázatosságból zárva tart. Azonban van, aki már találkozott német drukkerekkel, s nem kellett rettegnie.

FMH

Forrás: Fehér Gábor/FMH archív

Az 1. FC Köln szurkolói 2900 jegyet kaptak a Mol Fehérvár FC elleni Európa-Konferencialiga-mérkőzésre. Azonban minden bizonnyal több német drukker érkezik Székesfehérvárra, mint amennyi belépőjeggyel rendelkezik. Információink szerint a kölni szimpatizánsok a belvárosból indulva vonulnak majd az Új Váralja soron kialakított szurkolói zónába, ahol majd átvehetik a tiketteket.

A helyi vendéglátósok egy része attól tart, hogy a német focibarátok belvárosi időtöltése alatt nem lesz garantált üzletük zavartalan működése és épsége, ezért néhányan ki sem nyitnak. Információink szerint a német drukkerek már szerda este meglátogatták a belvárosi vendéglátó egységeket, rendzavarás sehol sem történt, békésen iszogattak. Azonban egy neve elhallgatását kérő, a vendéglátó szakmát alázatosan gyakorolni kívánó üzlettulajdonos keserű szájízzel számolt be arról, hogy a rendőrség személyesen tanácsolta neki: inkább zárjon be, mert nem tudják garantálni a biztonságát, a rendőrség nem tudja megvédeni egy esetleges randalírozás kapcsán.

A fentiekkel kapcsolatban megkerestük a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságot is, reakció esetén cikkünket frissítjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában