Frissen Fejérből

2022.07.06. 12:36

Parkoló lesz a Vesztegzár helyén

Buthy Lilla

Forrás: Fehér Gábor / FMH

A Prohászka Ottokár és a Kaszap István utca sarkán, vagy ahogy sokaknak ismerősebb: a régi Vesztegzár helyén alakítanak ki 100-110 autó parkolására alkalmas területet, ami a tervek szerint ingyenes lesz, de a jogi lehetőségeket még vizsgálják. Hasonló kialakítást kell elképzelni, mint a Palotai út 11-13 szám alatt található parkolónál, ami ugyancsak egyirányú, egy bejárattal és egy kijárattal.  Az aktuális kivitelezésre visszatérve, a Kaszap István utca felől lehet majd be-, illetve kihajtani.

A kivitelezési határidő november 30-a, de a szükséges tereprendezéssel valószínűleg hamarabb végeznek majd a szakemberek - olvasható a város honlapján.

Jelenleg a környék parkolási nehézségeinek enyhítése a cél, ezt Molnár Tamás képviselő mondta, majd a jövőbe tekintve hozzátette, később ezen a mintegy 3500 négyzetméteres területen a lakókkal egyeztetve egy közösségi teret szeretnének kialakítani, de a telek lehetőséget adhat a Vasvári Pál Gimnázium bővítésére is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában