Ilyen a katonaélet

2022.07.13. 14:31

A Helyőrségtörténeti Emlékgyűjteménybe látogattak a napközistábor résztvevői

Mit csinálnak a katonák békeidőben, hogy néz ki egy igazi huszárezredes egyenruhája, mi a különbség a szablya és kard között? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre is választ kaptak a Napraforgó Városi Napközis tábor eheti résztvevői.

Borsányi Bea

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Több mint húsz általános iskolás kisdiák érkezett szerda délelőtt a székesfehérvári Helyőrségtörténeti Emlékgyűjteménybe, ahol két csoportra osztva nézték végig a kiállítást és kaptak sok érdekes információt a magyar katonákról, ezen belül is kiemelten a fehérvári katonai alakulatokról, amelyek a történelem folyamán számos csatában, háborúban vettek részt az 1800-as évektől napjainkig. A néhány órás programból természetesen nem maradhattak ki a fegyverek, amiket kézbe is lehetett venni és amelyek mindig nagy érdeklődésre tartanak számot, főleg a fiúk körében. De a kézműves foglalkozáson készültek papírból kivágott, saját kezűleg színezett huszárfigurák is. 

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A gyerekek egyébként sok szempontból rendkívül felkészültek a katonai témákat tekintve, akadt olyan kislány is, aki kapásból tudta a helyes választ arra a kérdésre, hogy milyen célt szolgáltak a gombok és sűrű zsinórozás a huszárok egyenruháján?

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában