Frissen Fejérből

2022.07.08. 10:45

Folytatja Molnár Tamás a körzet fejlesztését

Hamarosan a Deák Ferenc utca újabb szakasza újulhat meg. Örömteli hír, hogy ha lehetséges, további fákat is ültetnek a területen. A munkálatok idejére az autósok és a gyalogosok türelmét kérik.

S. Töttő Rita

A Deák Ferenc utca egy jelentős részének felújítása korábban már megtörtént, most pedig Molnár Tamás, a körzet önkormányzati képviselője bejelentette: folytatják a munkálatokat. 

– Ahogy ígértük, áttértünk a felújítással a másik oldalra. A most sorra kerülő szakaszon szintén több ütemben tudjuk megvalósítani az elképzeléseinket. Az első ütemben minden kopóréteget cserélünk, melynek köszönhetően mind a parkolók, mind pedig a teljes útfelület megújulhat. Azt gondolom, olyan adósságot törlesztünk ezzel a lépéssel, amellyel már régóta tartozunk a lakóknak. A fejlesztéseknek köszönhetően mindenki számára sokkal szebb és komfortosabb terület alakul ki. 

A képviselő azonban hozzátette: a későbbiekben is folytatják a fejlesztéseket a környéken, de mindenki tudja és látja is, hogy a források tekintetében a helyzet nem egyszerű. 

– A világban tapasztalható gazdasági helyzet ugyanis nem segíti az önkormányzatokat hasonló tervek megvalósításában. Ennek ellenére továbbra is az az elképzelésünk, hogy az ilyen kisebb, komfortfokozó fejlesztések fókuszban maradnak. Terveink szerint tehát jövőre szeretnénk folytatni a kivitelezéseket. 

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A képviselő hangsúlyozta: a felújítások során zöldfelület nem sérül, fákat, bokrokat nem vágnak ki. Sőt, megegyezés született arról, hogy ha lehetséges, olyan zöldfelületi szigeteket alakítanak ki, ahol új cserjéket telepíthetnek 

Kovács Ferenc, a Városgondnokság munkatársa hozzátette: a mostani munkálatok során, első ütemben tehát 1100 négyzetméter útfelület újulhat meg, amely a Deák Ferenc utca belső részének egyharmadát érinti, a három bevezető kis utcával egyetemben, továbbá két forgalomcsillapító küszöböt bontanak el, majd pedig újítanak fel. A magassági szintek nem változnak, azokat a jelenlegi szinten tartják meg a szakemberek a felújítás során. A tervek szerint a munkálatokat még idén novemberben befejezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában