Siker

2022.07.25. 07:00

Bronz minősítést kaptak a pázmándiak a tűzoltó olimpián

Hazaérkezett egy heti távollét után a szlovéniai Celjéből, a Nemzetközi Tűzoltó Olimpiáról, a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület ifjúsági lánycsapata és az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pázmánd ifjúsági lány- és fiú csapata.

E. Várkonyi Péter

Forrás: E. Várkonyi Péter

Tavaly a Tatán megrendezett Országos Ifjúsági Tűzoltóversenyen az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pázmánd fiúcsapata és a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület lánycsapata lett az első.  Így ők a megszerzett helyezésük alapján szereztek jogot arra, hogy hazánkat képviseljék idén.

Csaknem háromezren, – köztük több, mint száz fiatal, felnőttek és hivatásosok -  vettek részt ezen a versenyen, különböző kategóriákban – tájékoztatott bennünket Lőrincz László, a magyar csapat vezetője és felkészítője. A nemzetközi CTIF szabályai szerint idén a tavaly második helyezést elért pázmándi lányok is részt vehettek. Az ő költségeit a szponzorok, és a falu lakói, cégei támogatták az utazásban.

Forrás: E. Várkonyi Péter

A csapatoknak két edzési lehetősége volt, akkor ismerkedhettek a pályákkal és a felszerelésekkel, amelyek az otthoni edzésben is használt eszközöknek felelt meg. A csütörtöki versenynapon először a vértessomlói lányok kezdtek, majd őket követték a pázmándiak. A versenyben nemcsak az időt mérték a versenybírók, hanem a vétett hibákat is hozzászámolták az eredményhez mínusz pontokkal. Egy ilyen küzdelem után a pázmándi lányok, és fiúk bronz minősítést nyertek, a vértessomlóiak ezüstöt kaptak.

Lőrincz László, a magyar csapat vezetője és felkészítője
Forrás: E. Várkonyi Péter

Ez a verseny nemcsak nagy megmérettetés volt mindannyiuk számára, hanem egy jövőbe vetett elképzelés megvalósításának kezdete. Elhatározások születhetnek a tűzoltói pálya elkötelezettségére. Kaland is volt a javából, élményekben gazdag. A kapott oklevelek és jelvények tehetik emlékezetessé mindenkinek a bravúros részvételt. Egyúttal kezdődhet egy új korszak a következő hazai- és nemzetközi versenyre való felkészülésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában