Értékteremtő beruházások

2022.06.14. 07:10

Új suli várja vissza a fehérvári diákok egy részét

Idén is folytatódik a KÉPES program, melynek keretében három iskola udvara is megújul és a Hétvezérben elkészül a digitális terem.

Palocsai Jenő

Forrás: Pexels

Hétfőn délelőtt 9-kor tartottak sajtótájékoztatót a Hotel Magyar Király előtt abból az alkalomból, hogy bejelentsék, idén is folytatódik a KÉPES, azaz a Közösségi értékteremtő program – Együtt Székesfehérvárért! nevű kezdeményezés, mely még 2013-ban kezdődött.

A KÉPES program célja, hogy a vállalati szféra, Székesfehérvár Önkormányzata és a Székesfehérvári Tankerületi Központ összefogásával értékteremtő beruházások valósulhassanak meg, és ebben jelenleg 22 helyi, illetve fehérvár környéki vállalkozó vesz részt egyrészt anyagi támogatással, másrészt társadalmi munkával.

A programnak köszönhetően ebben az évben majd 19 millió forintból újul meg a II. Rákóczi, több mint 10 millióból a Németh László és hasonlóan 10 millióból a Kossuth Lajos Általános Iskola udvara. Egy negyedik oktatási intézmény is érintett, ugyanis a Hétvezér Iskolában egy digitális termet alakítanak ki, ahol a diákok az alaptantárgyakat is modern eszközökkel, módszerekkel sajátíthatják el.

Mint megtudtuk, a felújítási munkálatokat a nyári és őszi hónapokban végzik el a városgondnokság szakemberei. A támogató cégek csoportja idén több mint 19 millió, a Székesfehérvári Tankerületi Központ 15 millió forinttal segíti a tervek megvalósulását.

Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András bejelentette, a KÉPES keretében idén létrejövő digitális tanterem mellett további három ilyen tantermet alakítanak ki. Így idén összesen négy ilyen speciális termet építenek ki.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában