Frissen Fejérből

2022.06.29. 15:00

Több rendeletet is módosítottak a csákvári testületi ülésen

Több rendeletet is módosított legutóbbi testületi ülésén Csákvár Város Önkormányzatának képviselő-testülete, de a polgármester beszámolt a folyamatban lévő pályázatokról is.

Borsányi Bea

A néhány éve felújított Szabadság téri park, amelyet az út túloldalán szeretnének tovább bővíteni

Forrás: FMH-Archív / PT

Összesen hét napirendi pontot tárgyaltak a képviselők a Láng-házban tartott nyilvános testületi ülésen, amelyen Illés Szabolcs polgármester elsőként arról számolt be, hogy zajlik az előző ciklusban elnyert pályázatok pénzügyi zárása. A Kálvária utca csapadékvíz elvezetésének kiépítése kapcsán lezárták a közbeszerzést, hamarosan megkötik a szerződést a kiválasztott kivitelezővel és indulhatnak a munkák. Az Élhető települések elnevezésű pályázat – amelyből a néhány éve felújított Széchenyi téri parkot szeretnék az utca túloldalán tovább bővíteni – műszaki tartalmát újra kellett a képviselő-testületnek gondolnia az árak emelkedése miatt. Erről már az előző ülésen döntöttek, így most a polgármester reményei szerint egy héten belül kiírhatják a közbeszerzést.

Módosították a talajterhelési díjról szóló önkormányzati rendeletet, amelynek értelmében a jövőben a 70 éven felüliek mentességet kapnak a díj fizetése alól. Kényszerű módosításra szorultak az önkormányzat intézményeiben a szociális, valamint a gyermekjóléti alapellátás térítési díjai, mivel a közétkeztetést végző cég 30 százalékos áremelést hajtott végre, ami az önkormányzatra mintegy 22 millió forintos plusz kiadást ró. Módosították a Csákvári Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatát is, zárásként pedig a megjelentek meghallgathatták a Csákvári Mese-Vár Óvoda és Bölcsőde működéséről szóló beszámolót. Ennek kapcsán Illés Szabolcs lapunk kérdésére elmondta, tervben van a Szabadság téri épület elbontása és egy új, nagyobb építése, amelyet részben a jelenlegi óvoda állapota, részben pedig a jelentős mértékben megnövekedett gyermeklétszám tesz szükségessé. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában