Két jelölt verseng a szavazókért

2022.06.23. 07:00

Polgármestert választanak Perkátán is

Időközi polgármester-választást tartanak Perkátán is vasárnap, miután a 2020 őszén lemondó Somogyi Balázs helyére keresnek faluvezetőt.

Kecskés Zoltán

Azért csak a hét végén kerül megrendezésre a voksolás, mert a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet ideje alatt nem lehetett időpontot kitűzni, de ez a helyzet április 10. óta megszűnt. A Fejér Megyei Hírlap valamennyi indulónak lehetőséget biztosított, hogy bemutatkozó anyagot küldhessen olvasóinknak. Valamennyi polgármesterjelölttől 1200 leütést kértünk, amely tartalmazza a szóközöket is. Ennél a mennyiségnél csak 5 százalékkal többet írhattak a jelöltek, az azon túlfolyó szöveget elvágtuk. Valamennyi jelölt maga biztosította a fotót is, melynek minőségéért a Hírlap nem felel. A jelöltektől 2022. június 20-a estig kértük a bemutatkozó anyagot, ezt követően nem fogadtunk be többet. A polgármesterjelölteket ábécérendben mutatjuk be. A választási névjegyzékben szereplő 3220 választópolgár négy szavazókörben – Stüszi vendégló, művelődési ház, faluház, új óvoda – voksolhat reggel hattól este hétig június 26-án.

Oláh István

Jelölőszervezet: független

Három gyermek édesapja vagyok, 1991 óta élek Perkátán. A múltat, a jelent és a jövőt is Perkáta jelenti számomra, nekem fontos településünk fejlődése, az itt élők boldogulása. Több mint 20 éve egyéni vállalkozóként dolgozom, rengeteg tapasztalatom van arról, hogyan lehet és kell kitartóan dolgozni, eredményesen gazdálkodni.

Az előző önkormányzati választáson kerültem be a képviselő-testületbe, majd 2020 októberétől ügyvivő polgármesterként dolgozom. Azért vállaltam el ezt a tisztséget, mert tudtam, hogy a pénzügyi stabilitást mielőbb meg kell teremteni, hogy változtatni kell a falu életén, annak megítélésén. Hiszek abban, hogy a település vezetőjének egyik legfontosabb feladata az értelmetlen ellenségeskedés megszüntetése, úgy érzem, az elmúlt hónapokban ezért is tudtam tenni. A környező települések polgármestereivel is jó kapcsolat alakult ki, partnerként működünk együtt. Talán az egyik legfontosabb számomra, hogy minden perkátai lakos fordulhat hozzám, azon vagyok, hogy ahol tudok, segítsek, és munkámmal az ő javukat szolgáljam. Arra törekszem, hogy a rám bízott feladatot a lehető legjobb tudásom szerint végezzem.

Kész vagyok arra, hogy szeretett otthonunkért dolgozzak, hogy felelősen, tisztességesen vezessem a következő években Perkátát.

Szőke Imre

Jelölőszervezet: független

Bízom benne, hogy sokatok már ismer. Jelenleg is önkormányzati képviselő vagyok. Igyekszem képességeimhez mérten értetek dolgozni!

Építettem játszóteret, elkészült egy buszváró. Kitaláltuk feleségemmel a „Mindenki karácsonya” rendezvényt, tartottunk gyermeknapot. Nagyrészt önerőből, jó szándékú emberek segítségével hoztuk létre. Lassan elkészül a lovas-motoros pihenőhely. Volt ott céges rendezvény, aludtak ott olyan családok, amelyeket máshol nem tudtak elhelyezni. Gyűjtöttünk elektromos hulladékot. Bevételéből az óvoda gyerekjátékokat, a Perkátáért Közalapítvány készpénzt kapott, az iskola pedig az utolsó gyűjtésből származó bevételt. Mindig megtartom, amit ígérek. Tudom, mire van szükségünk, én is itt élek. Hitem szerint a megalkuvás nem, de a kompromisszum és az észérvek előrevisznek. Folytatnám a pályázatok benyújtását, Bogó Anikóra, a helyi ámk igazgatójának szakértelmére és az összes volt képviselő segítségére támaszkodva.

Polgármesterként többet tudnék tenni a falu fejlődéséért. Számítok a testület minden tagjára, hiszen közösen, együtt dolgozunk a falu érdekében, az otthonunkért. Ez számomra a legfontosabb!

Kérem, szavazatukkal támogassák, hogy irányíthassam a falu életét, és közösen kezünkbe vehessük a jövőjét! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában