A nemzeti összetartás napja

2022.06.05. 13:58

Méltóságteljes megemlékezés Pusztavámon

A Nemzeti Összetartás nevében, Pusztavámon is megemlékeztek a 102 évvel ezelőtti történelmi eseményekre.

Nédó Géza

Csillag Márt ny. háziorvos, Törő Gábor országgyűlési képviselő és Emmerling Balázs koszorúzott a pusztavámi Trianon emlékműnél

Forrás: Nédó Géza

A mostani megemlékezés középpontjában Trianon állt, a maga igazságtalan békediktátumával. A rendezvényt a helyi községi önkormányzata szervezte. Nem a megszokott időben történt a „múltidézés”, mint ahogy egyébként szokott. Június 3-án, pénteken a trianoni emlékműnél gyűltek össze azok az emberek, akiknek még ma is fontos emlékezni Magyarország területvesztésének időpontjára. Mint ismert, országunk 2/3-át az idegen hatalmak elcsatolták. Az I. világháború lezárásaként igazságtalan békediktátum született, melynek kapcsán Szili Bernadett, a Művelődési Ház megbízott igazgatója tartott egy rövid beszédet, majd Ujjné Kordovics Judit pedagógus, önkormányzati képviselő emlékeztetett az egykori rész-országvesztésre. A nemzeti összetartozás napján koszorút helyezett el az emlékműnél a Mi Hazánk Mozgalom nevében Gulyás Anita és Benczik Zoltán, a helyi Fidesz csoport nevében Törő Gábor országgyűlési képviselő, Csillag Márta ny. háziorvos és Emmerling Balázs. Pusztavám Község Önkormányzata nevében Csordás Mihály polgármester, Pintér István alpolgármester és Varga Ferenc helyi képviselő. Áldást mondott Ribárszki Ákos evangélikus lelkész. A megemlékezés méltóságteljes volt, és ünnepi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában