Önkéntesség fiatalon

2022.06.11. 07:05

Közel száz diák vett részt a DÖK rendezvényén

Évzáró városi diákönkormányzati rendezvényt tartottak pénteken a Civil Központban.

Hajdú Marianna

Játékos formában ismerkedhettek a diákok a civil szervezetek munkájával

Forrás: Hajdú Marianna / FMH

A fehérvári diáktanács szakmai napját az önkéntesség témájának jegyében rendezték meg. A Kaptár Országos Ifjúsági Szolgálat pedig otthonosan mozog ebben a körben. 

– Abban segítjük a fiatalokat, hogy egy kicsit jobban tudjanak tájékozódni, megismerni az önkéntességet, hogy egyáltalán mit jelent ez, és hol tudnak önkénteskedni – mondta Ró­zsás Ildikó, a Kaptár Országos Ifjúsági Szolgálat Nonprofit Kft. ügyvezetője. Ehhez szorosan kapcsolódik a civil szervezetek működésének ismerete is. Hogyan lehet civil szervezetet alapítani, hogyan válasszunk helyszínt, hol töltsék a közösségi szolgálatukat vagy az önkéntességet a diákok? Ebben igyekeztek a fiatalok segítségére lenni, különböző csoportfoglalkozások keretein belül, játékos formában, hogy a tanulás élmény legyen. 

A közel 100 fő részt vevő diák csoportokra osztva, négy különböző állomáson, négy különböző területen tudott információkat szerezni. 

Az egyik területen civil szervezetekkel beszélgettek az önkéntességről, az önkéntes közösségi szolgálatról. Az egyik állomáson pedig egy civil szervezet alapításának jogi formába öntéséről kaptak tájékoztatást egy Activity játékon keresztül. A negyedik állomás egy kimondott virtuális csapat­építés és vetélkedő volt. 

Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere köszöntőjében annak fontosságáról szólt, hogy az önkéntességről a fiataloknak minél többet kell hallaniuk. Mint mondta, Székesfehérvár büszke az itt zajló önkéntességre, az elmúlt két évben a pandémia, most pedig a háború miatt kialakult humanitárius segítségnyújtás okán valósult meg komoly összefogás. A járvány alatt sokan segítettek az időskorúak ellátásában, napjainkban pedig a menekülteket támogatják. Ehhez a munkához sok fiatal is kapcsolódott a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában