Frissen Fejérből

2022.06.07. 12:10

Civil szervezetek mutatkoznak be Fehérváron az Önkéntesek Hete alkalmából

Kedden délelőtt az Önkéntesek Hete alkalmából a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ szervezésében kiállítás nyílt a Fehérvári Civil Központ előtti téren, amely többféle programsorozat mellett, egészen június 10-ig lesz megtekinthető.

Hajdú Marianna

A megnyitó után, legelőször a Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesület mutatkozott be elbűvölő kutyáikkal.

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– A civilek, civil szervezetek felelősségvállalása, társadalmi munkája teheti jobbá a környezetünket az élet számos területén. Ebből az elgondolásból született az az elképzelés februárban a civilek napja alkalmából, hogy megkeressük Fejér megyében a legjobb civil kezdeményezésű programokat – nyitotta meg a kiállítást Dr. Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke. 

Ez követően Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármester méltatta a civil szervezetek, akik az élet különböző területein igen sokat fáradoznak azért, hogy közösségünk tovább épüljön, amit a város vezetése mind anyagilag, mind infrastruktúrában igyekszik támogatni. 

A meghirdetett pályázati kiírásra nagyon sok pályamunka érkezett. Legelső alkalommal öt szervezetet sikerült kiválasztani, ők mutatkoznak be a most megnyílt tablókiállításon. A nyertes civil szervezetek: a V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesülete, a Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesület, a Pusztaszabolcsi Hagyományőrző és Hagyományteremtő Alapítvány, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete és a Székesfehérvár és Környéke Gazdakör Egyesület. A hét folyamán interaktív módon különböző programokat szerveznek a civil központ előtti téren, eső nap alkalmával a programok az épületen belülre költöznek. 

A megnyitó után, legelőször a Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesület mutatkozott be elbűvölő kutyáikkal.

Az elkövetkező napokban délután várják az érdeklődőket a szervezetek programjaira: 

Június 8-án a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Egyesület Székesfehérvári Szervezete kiállítása és lézeres céllövészet. Június 9-én a Székesfehérvár és Környéke Gazdakör Egyesület mutatkozik be, almalé készítő géppel, méhész, és gyümölcs standdal készülnek. Június 10-én a V-061 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesülete és a Pusztaszabolcsi Hagyományőrző és Hagyományteremtő Alapítvány programjai várják az érdeklődőket. Lesz még:  kisállat bemutatón galamb, nyúl, baromfi, díszmadár felvonultatása, a pusztaszabolcsi egyesület az Értékek gyűrűje program interaktív bemutatásával készül, ahol egy játékot próbálhatnak az látogatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában