Lassítja a forgalmat

2022.06.24. 11:30

Biztonságosabb lett a gyalogos közlekedés az új körforgalommal a Palotavárosban

Az autósok már birtokba is vették a Selyem utca és a Horog utca találkozásánál kialakított minikörforgalmat, melyet a tervek szerint továbbiak követnek majd a Palotavárosban.

Héjj Vivien

Farkas László, Cser-Palkovics András és Viza Attila a körforgalomnál

Forrás: Fehér Gábor / FMH

Cser-Palkovics András polgármester kifejtette, a lakossági fórumokon rendre visszatérő igényként merült fel a körforgalom kialakításának lehetősége.

– A cél az, hogy a biztonság érdekében segítsük az átkelést és lassítsuk a forgalmat. A körforgalom hamarosan kap még egy speciális 3D-s felfestést a jobb láthatóság érdekében – hangsúlyozta a polgármester.

Farkas László önkormányzati képviselő megerősítette, Palotaváros lakói évek óta várták a körforgalom kialakítását. Mint mondta, a piac melletti területen mintegy ezer garázs van, a nagy forgalom miatt pedig rendszerint nehézkes volt a kereszteződés használata.

– A Horog utca és annak folytatása, a Kelemen Béla utca Palotaváros ütőere. A kereszteződések kialakításával gyalogátkelőhelyek is létrejönnek, és biztonsági szempontból ez a legfontosabb – mondta Viza Attila önkormányzati képviselő.

A tervek szerint az elkövetkező időszakban Palotaváros több pontján hoznak létre hasonló körforgalmakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában