Frissen Fejérből

2022.06.16. 12:55

Az iskolakezdést könnyíti a jótékonysági akció Fehérváron

Három fehérvári szervezet fogott össze idén, hogy a nehéz helyzetben lévő családok tanévkezdését megkönynyítse. Június 15. és augusztus 15. között a város két helyszínén várják az új vagy használt, de szép állapotú tanszereket.

Héjj Vivien

Forrás: FMH-Archív/NN

Habár a diákok még csak a vakáció első napjait töltik, s valószínűleg aktuális gondolataik közt egyáltalán nem szerepel az iskola és a tanévkezdés, a gyűjtési akciók ideje elkezdődött. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is közös jótékonysági felhívást tett közzé a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár és az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ. 

Az akcióhoz idén az Ady Papír is csatlakozott. A kezdeményezés résztvevői június 15. és augusztus 15. között örömmel fogadnak minden új vagy használt, de még szép, megkímélt állapotú tanszert, amely a nehezebb körülmények között élő gyermekek számára örömet okozhat. Leadhatók iskolatáskák, tornazsákok, tolltartók és füzetek. Jó szolgálatot tehetnek a következő tanévben a tollak, filctollak, szövegkiemelők és színes ceruzák. 

A rajzórák elengedhetetlen kellékeit, zsírkrétát, rajztömböt, ecsetet és temperát, vízfestéket, színes és fehér papírokat, valamint gyurmát és ragasztókat is szívesen fogadnak a gyűjtés kedvezményezettjei. Mindezeken túl radírokat, hegyezőket, vonalzókat, körzőket, ollókat, számológépeket, továbbá uzsonnásdobozokat és kulacsokat is várnak a gyűjtőpontokon. 

A jótékonysági célokat szolgáló tanszerek gyűjtőhelye – nyitvatartási időben – a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár, valamint az Ady Papír Papír-írószer bolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában