Minőség, szépség, eredetiség

2022.06.05. 18:24

Átadták a díjakat a fehérvárcsurgói 18. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napokon (képgalériával)

A vasárnapi napon zárul a 18. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok programsorozata. Idén is díjazták a legkiemelkedőbb standokat.

Baráth Eszter

Forrás: Fehér Gábor / FMH

A fehérvárcsurgói Károlyi-kastély parkjában immár 18. alkalommal rendezte meg a Károlyi József Alapítvány a háromnapos programsorozatot, amelynek keretében többek között dísznövénytermesztők és terjesztők, csemetekertészetek, növénynemesítők, szökőkutakat és különböző kerti kiegészítőket készítő és forgalmazó vállalkozók állíthatnak ki és kínálhatják termékeiket az érdeklődőknek. Mindezek mellett gyermekprogramok, botanikus séták és koncertek is várták a látogatókat.

Forrás: Fehér Gábor / FMH

Az Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok keretében kiállítók között minden évben két díjat osztanak ki. Idén a legmagasabb minőségű élő növényes stand elismerést a kápolnásnyéki Sarkadi és Társa Kertészet nyerte el, a legszebb és legeredetibb stand címét pedig a szakmai zsűri és a látogatók szavazatai alapján Jámbor-Nagy Rita tudhatja magáénak. Előbbi nyertese a jövőévi eseményen ingyenesen vehet részt, utóbbi elismeréssel pedig 100 ezer forint jutalom is járt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában