Frissen Fejérből

2022.05.29. 12:24

Kiváló sajtok, remek programok a nagyegyházi Sajtmajálison

Kézműves sajtok, tejtermékek, sok gyerekprogram, komolyzene és néptánc – a hely szelleme engedte a sokféle ötletet, sőt inspirálta a rendezőket. A III. Sajtmajális természetesen vegyítette a különféle élvezeteket.

Zsohár Melinda

Forrás: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A Hangistálló háziasszonya, a csellóművész Ribli Ilona kezdetektől így képzelte el a májusi sajtmustrát, a kézműves élelmiszerek és a hagyományos készételek kínálata mellett kulturális élményekkel is szolgáltak két napon át. Támogatója a Völgy Vidék Leader Egyesület volt, amelynek elnöke, a váli polgármester, Bechtold Tamás is köszöntötte a rendezvényt. Ribli Ilona társháziasszonyként kérte fel Török Zsuzsanna színművész-újságírót, a tatabányai Orfeum Társulat tagját, a Hangistálló konyhája, kemencéje pedig sütött-főzött. 

 

Az ország különböző szögleteiből és a határon túlról érkeztek kézműves sajtkészítők, szerepeltek a palettán tehén-, kecske- és juhtej feldolgozók termékei. Kóstolták, vették őket a visszatérő és az új vendégek a sajtokhoz passzoló italokkal együtt. A Hangistálló romantikus, tágas zöld udvara a gyerekeket fogadta számos régi, de jó játékkal, ahogy mondani szokták. Szombaton szólókoncertet adott Ribli Ilona csellóművész, vasárnap délután együttese, a Danubius vonósnégyes örvendeztette meg a közönséget, voltak, akik ezen élményért látogattak el Nagyegyházára. Paár Julcsi Kerekerdő családi mesekoncertje, Kéméndi Tamás neves harmonikás francia hangulatú muzsikája, a néptáncosok előadása és több program tette oly sokszínűvé a két napot. A neves francia Maxence Virelaude egyetemi tanár, gasztronómus különleges tudományát ajánlotta fel a résztvevő sajtosoknak: a hosszú érlelésű sajtok hibáinak javításához adott szakmai tanácsokat díjtalanul, a VV Leader Egyesület jóvoltából.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában