Három hónap múlva már minden a helyére kerül

2022.05.11. 08:00

Hamarosan elkészülhet a beloianniszi kulturális és sportközpont

Az előzetes ütemtervnek megfelelően halad a beloianniszi kulturális és sportközpont építése. Immár egy hónapja zajlanak a kivitelezés második ütemének munkálatai, s várhatóan szűk három hónap múlva már minden a helyére kerül.

Héjj Vivien

Forrás: FMH-Archív / Nagy Norbert

A településnek régi hiányossága a tornaterem. Kezdetben az iskola folyosóin zajlottak a testnevelésórák, később a művelődési ház színháztermének átalakítása hozott átmeneti megoldást, egyszerre otthont adva a kulturális eseményeknek és a tornaóráknak. Ez már szinte csak múlt idő, ugyanis javában zajlik az új kulturális és sportközpont építése. 

– Az első ütem lezárult, az épület jelenleg már szerkezetkész állapotban van. Április 8-án átadták a második ütem munkaterületét, szerződés szerint onnantól számított négy hónap a befejezés határideje. Jelenleg is zajlanak a munkálatok: festés, burkolás, belső szerelések – villany, fűtés –, minden a tervek szerint halad – mondta el Papalexisz Kosztasz polgármester, aki kiemelte, a szükséges források teljes egészében rendelkezésre állnak, a végső befejezési határidő tehát augusztus 8., így a tervek szerint a következő tanévben az iskolai és települési sportélet hangjai tölthetik be a még építés alatt álló tereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában