Frissen Fejérből

2022.05.11. 07:20

Egy közös jövő alapjait fektették le Csókakőn

A bolgár–magyar kulturális és gazdasági kapcsolatok erősítése érdekében tárgyalt a község vezetője és a bolgár nagykövet.

Palocsai Jenő

Christo Stefanov és Fenyves Péter Móron találkozott

Forrás: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Kedden délelőtt magyaros reggelivel és a Móri borvidék boraival fogadta a Bolgár Köztársaság nagykövetét Csókakő önkormányzata. Christo Stefanov Polendakov és küldöttsége Fűrész György polgármesterrel és Bognár Gábor alpolgármesterrel közösen látogatta meg a falu nevezetességeit, szőlőhegyeit és természetesen a várat, majd közösen ellátogattak Mórra, ahol Fenyves Péter móri polgármester is fogadta a delegációt.

A bolgárok és a magyarok régi jó viszonyának felelevenítésén túl szó esett a civil szervezetek és testvértelepülések közötti kapcsolatok kiépítéséről is. A nagykövet Fenyves Péter irodájában megemlítette, hogy már most van olyan bolgár város, amely ideális testvértelepülés lenne Mórnak, hiszen a népességük is nagyjából megegyezik, és nem mellesleg van a városban magyar nyelvoktatás is. 

Mint köztudott, Bulgária népszerű turisztikai desztináció volt valaha a magyarok körében, és a nagykövet bízik abban, hogy a mai fiatalok is megszeretik a tengerpartot vagy a borutak egyikét, és frissen szerzett, szép emlékeiket odatehetik majd a szüleik hasonló élményei mellé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában