A szolgálat küldetés

2022.05.04. 12:00

Az emberek értékesek! - Jubileumot ünnepelt a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Ambulancia

A Szent István Művelődési Házban ünnepelte kedden 25 éves fennállását a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Ambulancia. Fő céljuk, hogy szakmai segítséget nyújtsanak a szenvedélybetegségben érintett embereknek, a szerhasználóknak és hozzátartozóiknak.

Majer Tamás

Az első sorban foglalt helyet Cserta Gáborné korábbi intézményvezető és Sörédi Pál főorvos

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Spányi Antal megyés püspök a szakértelem, illetve a hit, az imádság fontosságáról beszélt.

– A szakértelem segít a bajban lévő emberen, az imádság pedig azt a kegyelmi erőt tudja közvetíteni felé, amely nélkül csak önmagára marad és vergődhet – mondta. – A RÉV egy olyan mozaikszó, amely ezt próbálja meg összefoglalni. Van remény, van élet, és lehetséges a változás – jelentette ki.

A köszönet hangján szólt Cser-Palkovics András polgármester. Kifejtette, az állam, illetve itt helyben az önkormányzat és az egyház, az egyház struktúrájában lévő szervezetek közötti együttműködésre elengedhetetlen szüksége van a városnak.

A Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász a RÉV fenntartója. A karitász igazgatóhelyettese, Sinkovicsné Máté Hortenzia felidézte, nemrég fejeződött be a RÉV-ambulancia közösségi ellátási székhelyéül szolgáló Gyümölcs utcai épületének felújítása, illetve folyamatban van a nappali ellátásnak helyet biztosító épület bővítése.

Az igazgatóhelyettes arról is beszélt, hogy a professzionalizmusnál és az intézményi kereteknél is van egy, ami fontosabb, mégpedig az, hogy a RÉV szakemberei, önkéntesei, munkatársai a szolgálatot küldetésnek tekintsék.

– Hiszen az a talentum, amelyet kaptunk mindannyian, hogy hivatásunkat minél jobban teljesíteni tudjuk, nem maradhat elásva, ezt kamatoztatnunk kell felebarátaink számára – fogalmazott. Majd rámutatott egyvalamire, amiben klienseik hasonlóak: saját magukat értéktelennek érzik! – A mi hivatásunk arról is szól, hogy őket a Jóisten felé is vezessük, hogy meg tudják tapasztalni a ki­áradó isteni szeretetet – mondta. – Ha ezt megtapasztalják, újra meg tudják élni magukat értékesnek – tette hozzá.

Sörédi Pál pszichológus, addiktológus főorvos az ambulancia történetéről és munkamódszeréről tartott elő­adást. Cserta Gáborné, a RÉV egykori intézményvezetője arról beszélt, hogy aki másokon segít, az egyúttal önmagáért is tesz. Farnas István jelenlegi intézményvezető a munkatársaik értékességét emelte ki az ünnepség, a 25 éves születésnap apropóján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában