Frissen Fejérből

2022.05.12. 11:49

Az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából tartottak ünnepséget a fehérvári kórházban

Az ápolók nemzetközi napja alkalmából tartottak ünnepséget a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Romhányi Auditóriumában. Az év ápolója, asszisztense és a tiszteletbeli ápoló mellett az 50 éve végzett ápolók is átvehették elismeréseiket.

Baráth Eszter

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A székesfehérvári kórházban már hagyomány, hogy az ápolók nemzetközi napján kitüntetéseket adnak át. Ez idén sem volt másként. A megjelenteket Bucsi László, az intézmény igazgatója köszöntötte, aki beszédében felidézte a múlt nagyjait, s a jövőről, a lehetőségekről és a tervekről is szólt néhány szót. Kiemelte a világjárvány alatt végzett kiemelkedő munkát, valamint hogy ez idő alatt az ápolók társadalmi megbecsülése sokat javult. 

Az év ápolója díjat Simon Csilla Anikó vehette át, aki jelenleg a kórház móri telephelyén áll a betegek szolgálatában. Az esztendő asszisztense pedig Bencsikné Tihanyi Eleonóra lett, aki közel negyven éve van a pályán és szemészeti szakasszisztensként segíti a betegellátást. Tiszteletbeli ápolóvá fogadták Balogh Márton gazdasági igazgatót, aki a pandémia alatt a kezdetektől fogva, szabadidejét nem sajnálva segítette az ápolók és a kórház teljes személyzetének munkáját. 

– Az én sikerem a munkatársaim sikere, mert én egyedül nem tudom megoldani azt, amit ők megoldanak – fogalmazott Balogh Márton. Kiemelte, az ő munkájában is, mint ahogy minden ápolóéban, fontos szerepet játszik a család, akiknek külön köszönetet kell mondani. A hagyománynak megfelelően idén is köszöntötték azokat az ápolókat, akik 50 évvel ezelőtt szerezték meg képesítésüket. Az ünnepség zárásaként táncos, kulturális előadást láthattak a jelenlévők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában