Frissen Fejérből

2022.05.12. 08:00

A veszprémi állatkertben jártak a megyei állami gondozott gyermekek

Közel ötvenen indultak el Székesfehérvárról a reggeli órákban, hogy az állami gondozásban, de más-más ellátási helyen élő 3–17 év közötti gyermekeknek egy igazán önfeledt napot szerezzenek a veszprémi állatkertben.

FMH

A fókákat is nagy élmény volt megfigyelni a látványmedencében

Forrás: Egyesület

Remek időben – eső nélkül – tölthettük, az állatkert zárásáig az egész napot. 37 gyermek külön csoportokban járta be az állatkert dimbes-dombos területét, az orgonabokrok teljes pompájukban virágoztak és ontották illatukat – kezdte az élménybeszámolót Janó Andorné Ildikó elnök-programvezető. A részt vevő gyermekek figyeltek az elhangzott információkra (hol élnek, mivel táplálkoznak az állatok stb.), mert a nap végén – a koruknak megfelelően – infótotó várta őket, amiért cserébe ajándékot választhattak. A legnagyobb sikerük a gyűrűsfarkú makiknak, pandáknak és a fókáknak volt, valamint az állatsimogatónak. De az önkéntes kísérőkkel való beszélgetések is felejthetetlenek maradnak.

A nap sztárjai kétség kívül a makik voltak
Forrás: Egyesület

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában