Frissen Fejérből

2022.05.10. 20:00

A kül- és a belterület is megújul Seregélyesen

Számos pályázaton kapott pozitív elbírálást az önkormányzat, hamarosan indulnak a fejlesztések. A részletekről Horváth Sándor polgármester tájékoztatott.

Héjj Vivien

Látható: aktívan használt utca (Ady Endre) újulhat meg

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Mint arról olvasóink már értesültek, a településközpont fejlesztésére 358 millió forintot nyert az önkormányzat, a projekt alapvető célja a fenntartható közlekedésfejlesztés elősegítése, ezzel együtt a helyi lakosok életminőségének javítása, a fiatalok helyben tartása. További 58 millió forint a seregélyes-szőlőhegyi művelődési ház felújítását szolgálja. A pályázati támogatásból olyan, régen esedékes fejlesztések valósulhatnak meg, mint a homlokzati hőszigetelés, a födém hőszigetelés, nyílászárócsere. 

Külterületi mezőgazdasági utak fejlesztésére, korszerűsítésére több mint 200 millió forintot fordíthat a település, melyből a Seregtej Kft.-hez vezető út aszfaltos, az Aba irányába tartó pedig zúzottkő burkolatot kap, a tv-torony és az elkerülőút közötti szakaszra új aszfaltréteg kerül, valamint az Újfalusi út és a Gróftemetőhöz vezető mezőgazdasági út vasútig tartó szakasza is megújulhat. A Magyar falu programban ugyancsak nyertek támogatást: befejeződhet az Ady Endre utca felújítása; s a tető felújítása mellett előtetővel gazdagodhat a szőlőhegyi ravatalozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában