Frissen Fejérből

2022.05.30. 07:30

A hősökre emlékeztek városszerte

Pénteken kezdődött és május 29-én, vasárnap, a belvárosban zárult a hősök napjához kapcsolódó megemlékezéssorozat a megyeszékhelyen.

FMH

Forrás: Simon Erika / ÖKK

A május utolsó vasárnapján tartott, hősi halottainkra emlékező emléknaphoz minden évben csatlakozik Székesfehérvár is. Tegnap a Hősök terén, a Hősök emlékműnél gyűltek össze tiszteletadásra a megemlékezők. A Himnusz felzengését követően Vargha Tamás államtitkár, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, Cser-Palkovics András polgármester és Lehrner Zsolt alpolgármester helyezett el koszorút a szóban forgó emlékműnél. Őket Sándor Zsolt dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnokának helyettese, Miklovich János ezredes, az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj parancsnoka és Czigler Zalán alezredes, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred törzsfőnöke követte. Siposs Ernő Péter dandártábornok, a Közép-európai Többnemzeti hadosztály-parancsnokság parancsnokhelyettese és Marco Franzin alezredes, a NATO Erőket Integráló Elem (NFIU) parancsnokhelyettese a Székesfehérváron működő nemzetközi katonai szervezetek képviseletében helyezett el koszorút ezen a napon – több másik egyesülettel, civil szervezettel, honvédelmi klubbal karöltve. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában