Tündérkert

2022.04.02. 07:05

Szarvas Józseffel oltottak a diákok Seregélyesen

Oltási akciót szerveztek a seregélyesi kisdiákoknak.

Tihanyi Tamás

Az Üvegtigris sztárja nagy barátja a gyerekeknek

Forrás: Kovács V.

A Seregélyesi Baptista Általános Iskolában már hosszú ideje a tanítás mellett kiemelt figyelmet fordítanak a gyerekek egészséges életmódjára, testi és lelki fejlődésére. Fontos számukra a fenntarthatóságra, a természet és a környezet védelmére történő nevelés, így az intézmény 2013 óta Örökös Ökoiskola. Egy ideje a tantárgyi keretek között kap helyet a gyógynövények alkalmazásának oktatása is. Az iskola gondozza a helyi Tájházat, és annak udvarán évek óta tervezik Szarvas József Kossuth-­díjas színművész ötlete nyomán egy gyógynövényes Tündérkert meg­valósítását.

 

Szarvas József régi barátja az intézménynek és Sajtos József iskolaigazgatónak. Minap Óbudán jártak a gyerekekkel, ahol gyümölcsfát oltottak.

 

– Évek óta Viszákra járunk Kovács Gyula bácsihoz gyümölcsfát oltani, tesszük mindezt Szarvas József színművész meghívására, akinek a vendégszeretetét rendszeresen élvezhetik a seregélyesi színjáték tanszakos diákok – mondta Sajtos József. – Idén is így történt, csak éppen Békásmegyer-Ófalu volt a helyszín. Minden más stimmelt! Ott volt Gyula bácsi, ott voltak az oltóvesszők, az alanyok, ott volt a jókedv, az újdonság öröme. És természetesen ott volt Szarvas József is, aki ismét örömmel fogadta a gyerekeket. Mindenki oltott. Legnagyobb sikere a tüskés körtének volt. Reméljük, sikerült az akció, és április végén, május elején minden seregélyesi „drámás” diákunkhoz visszajut majd beoltott fácskája!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában