Frissen Fejérből

2022.04.03. 16:36

Polgárdiban, Szabadbattyánban és Úrhidán is aktívak a szavazók

V. Varga József

Polgárdiban a 6-os szavazókörben jártunk

Forrás: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Polgárdiban a Kiss család együtt érkezett a lakóhelyük szerinti 6-os számú szavazókörbe. Tizenhárom óra magasságában a sor az utcáig kiért, de mindenki türelmesen várakozott. Gabrieli-Kiss József énekművész feleségével, Kissné Révfalvi Andreával, édesanyjával, Kiss Józsefné Máriával és testvérével, Kiss Bernadettel (valamennyiük kötődése igazán erős a Clara Voce Vegyes Kar nagy családjához) egymásnak adta a stafétát a szavazófülkéknél.

 

– Nem szabad hagyni, hogy mások döntsenek helyettünk, szavazati jogunkkal élni kell – fejtette ki Gabrieli-Kiss József. A mostani választás fokozottan fontos, egyrészt a háborús helyzetet, másrészt a népszavazást tekintve, hiszen mindannyiunkat érint, a családokat, a szülőket, a gyerekeket – tette hozzá.

Kissné Révfalvi Andrea, Gabrieli-Kiss József, Kiss Józsefné Mária és Kiss Bernadett Polgárdiban szavazott
Forrás: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

 

Polyák István festő, grafikussal, a Battyáni Mozaik Stúdió művészeti vezetőjével Úrhidán, a 1-es szavazókörnél találkoztunk. Feleségével, Polyákné Gulyás Erikával korán kezdték a napot: hajnalban keresztfiúkat, Gábort fuvarozták a fővárosba, a repülőtérre. Igyekeztek vissza falujukba, a havas-nedves utakon óvatosan autóztak. Mielőtt hazatértek volna, a közösségi házban kialakított szavazókörnél időztek.

Polyák István Úrhidán, az 1-es szavazókör előtt
Forrás: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Polyák István úgy fogalmazott: négyévenként rendszeresen élnek választójogukkal, a jelenlegi feszült viszonyok között pedig kiemelten fontosnak ítélték, hogy leadják voksukat. A választói névjegyzéket két helyen is aláírták: véleményt nyilvánítottak az országgyűlési választások és a négy kérdéses népszavazás kapcsán is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában