Frissen Fejérből

2022.04.18. 16:47

Még a nap is kisütött időnként a tojásgurító versenyen a Palotavárosi tavaknál

Az gurított sikeresen, akinek a tojása nem repedt meg. A siker titka pedig a helyes technikában rejlett.

S. Töttő Rita

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Bertáné Bevíz Ágnes és férje, Berta József a Fejér Megyei Népművészeti Egyesület szervezésében hosszú évek óta tartja a Palotavárosi tavaknál a tojásgurító versenyt az érdeklődőknek. A Királyok parkjának remek esésű dombja kiváló helyszín a hasonló játékos programokra. Ez bebizonyosodott ezúttal is: a főtt tojások, ha megfelelően estek, még csak meg sem repedtek a füves lejtőn. Persze a nagyobb csattanásoknak számos szépen festett tojás áldozatul esett ezúttal is - ahogy ez a régi szép időkben szintén megtörtént, amikor még a fiatal legények kedvenc húsvét délutáni elfoglaltsága volt ez a mulatság. Merthogy - árulta el a szervező -, a lányoktól begyűjtött tojások egy része bizony ilyen versenyeken végezte. 

- Célunk, hogy életben tartsuk és ne felelevenítsük ezeket a hagyományokat, s hogy a mostani gyerekek, ha majd nagyok lesznek, maguk is szervezzenek ilyen versenyeket a következő generációknak - fűzte hozzá Ágnes, aki szerint jó volna, ha becsatlakoznának a fiatalok is a szervezésbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában