Hagyományos

2022.04.06. 09:00

Ki-ki a sajátjáért felel - Tavaszi nagytakarításra hív Aba

Idén is meghirdette a már hagyományosnak számító tavaszi kültéri nagytakarításra ösztönző programját az önkormányzat. A cél, hogy a település lakóit és az oda érkezőket is rendezett, tiszta környezet fogadja.

Héjj Vivien

A lakosság együttműködő a hívogató, rendezett településkép közös kialakításában

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Tavaszi városi nagytakarításra biztatja a helybélieket Aba önkormányzata és a helyi civil szervezetek. A program nem új keletű, minden évben meghirdeti a város, felhívva a figyelmet arra, hogy környezetünk megszépítése legalább annyira fontos, mint az otthonok belső tereinek rendben tartása.

 

– A lakosok jelentős része amúgy is össze szokott takarítani tavasszal, sokan erre az időszakra ütemezik a ház körüli takarítást és az utcafront rendbe rakását. Ez kistelepüléseken egy teljesen természetes dolog, az önkormányzat csupán szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy érdemes ezeket a munkálatokat elvégezni a húsvéti ünnepek előtt. Természetesen az önkormányzati tulajdonú ingatlanok környékét is összetakarítjuk – beszélt a kezdeményezésről ­Mikula Lajos polgármester. Mint megtudtuk, alapvetően önkormányzati rendelet írja elő, hogy a saját portája körül mindenkinek rendet kell tartania, ám ez elsődlegesen az extrém rendetlenségre vonatkozik, azt szankcionálja.

 

A polgármester kiemelte, a lakosság együttműködő abban, hogy közös erővel hívogató településképet alakítsanak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában